23.4.2024 13:29

ΔΕΥΑ Χίου σε «Π»- «Δεν μεταφέρουμε ευθύνες απλά συνεργαζόμαστε με τους πολίτες»

Το «κρέας - ψάρι» επιχειρεί να βαπτίσει μέσα από απάντησή της στο δημοσίευμα του «Π» η ΔΕΥΑΝ Χίου, αναφορικά με την πρωτόγνωρη επικοινωνιακά και πρακτικά κίνηση, να εμπλέξει τους δημότες, στο κομμάτι της διαχείρισης της δυσοσμίας από σχάρες όμβριων υδάτων, παρέχοντάς τους πλαστικό κάλυμμα και οδηγίες για το πώς θα το χρησιμοποιήσουν.

Η ΔΕΥΑΝ Χίου, στην απάντησή της, βαπτίζει τη μετάθεση ευθυνών, συνεργασία με τους πολίτες, ακόμα και όταν η ίδια γνωρίζει ότι οι δημότες πληρώνουν πανάκριβα τέλη εδώ και χρόνια για υπηρεσίες που κάθε άλλο παρά ανταποδοτικές είναι στην πράξη.

Παράλληλα η νέα διοίκηση, ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στις προηγούμενες διοικήσεις, λέγοντας ότι η ΔΕΥΑΝ Χίου «φορτώθηκε» με τα διαχείριση των όμβριων χωρίς τις απαιτούμενες πιστώσεις από τον Δήμο Χίου, χωρίς όμως να εξηγεί τι κάνει η παρούσα δημοτική αρχή επ αυτού.

Αναλυτικά η απάντηση της ΔΕΥΑΝΧ

Σε απάντηση  δημοσιεύματος θε θέλαμε κατ’ αρχήν να σας ενημερώσουμε ότι δεν επιχειρείται καμία μετάθεση ευθυνών. Απεναντίας επιδιώκεται η συνεργασία των πολιτών για το κοινό συμφέρον.

Οι ενδιαφερόμενοι προφανώς και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με συγκεκριμένες (περιορισμένες) σχάρες που παρουσιάζουν δυσοσμία. Η δυσοσμία αυτή προκαλείται από παράνομες συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων εντός των δικτύων αποχέτευσης όμβριων, συνδέσεις για τις οποίες ασυνείδητοι συμπολίτες μας φέρουν ευθύνη ή ευσυνείδητοι συμπολίτες μας έχουν άγνοια. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια υφιστάμενων αιτημάτων ενδιαφερόμενων πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι πρωτόγνωρο. Όποια και αν είναι η αιτία του προβλήματος θα εντοπιστεί από την ίδια την ΔΕΥΑΧ και οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν.

Είναι αλήθεια ότι οι συμπολίτες μας πληρώνουν τέλη ετοιμότητας για δίκτυο  αποχέτευσης τα οποία  αφορούν τα ακάθαρτα και όχι τα όμβρια, για τα οποία η υπηρεσία δεσμεύει και απορρόφα πόρους από τα έσοδα ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων προκειμένου να χρηματοδοτήσει και να ανταπεξέλθει στα προβλήματα συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων. Η διαχείριση των δικτύων ομβρίων έχει μεταφερθεί από το Δήμο στη ΔΕΥΑΧ με αποφάσεις προηγούμενων διοικήσεων, χωρίς όμως στις αποφάσεις αυτές να προβλεφθούν οι πόροι χρηματοδότησης.

Η ΔΕΥΑ Χίου προσβλέπει και επιθυμεί τη συνεργασία όλων των πολιτών, σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς πιστεύει στο «η ισχύς εν την ενώσει».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ