Αυτοδιοίκηση

10/11/18 13:23

τελ. ενημ.: 10/11/18 14:40

«Δεν είμαι πολιτικός αλλά τεχνοκράτης μηχανικός που σχεδιάζει και υλοποιεί έργα»

Δίχως να συνοδεύεται όπως πολλοί ανέμεναν από τοπικά στελέχη που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του στις Περιφερειακές εκλογές του Μάιου  για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και με γνώμονα του όπως χαρακτηριστικά είπε την αγάπη του για τον τόπο γέννησης και καταγωγής  του,  ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και νυν Πρόεδρος του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κων/νος Μουτζούρης, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί και επισήμως την υποψηφιότητα του από τη Χίο.

 « Επέλεξα να είμαι μόνος μου για να μην παρεξηγηθώ όπως συνέβη και στη Μυτιλήνη.  Σήμερα απλά θα σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, θα με γνωρίσετε και την επόμενη φορά θα γίνει και η παρουσίαση των ανθρώπων που θα με περιβάλλουν», ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπογραμμίζοντας ότι η υποψηφιότητα του θα είναι ανεξάρτητη και επέλεξε τώρα να είναι υποψήφιος γιατί θεωρεί ότι με την ολοκλήρωση των πρυτανικών του καθηκόντων μπορεί πλέον να αφοσιωθεί και να βοηθήσει με τις γνώσεις του το Βόρειο Αιγαίο που τόσο αγαπάει. « Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος και εκλεγώ θα αγωνιστώ ώστε το Βόρειο Αιγαίο να αποκτήσει την αίγλη  και τη θέση που του αξίζει. Δεν είμαι πολιτικός αλλά ένας  τεχνοκράτης μηχανικός που έχω μάθει να σχεδιάζω και να υλοποιώ έργα. Αν εκλεγώ θα επιδοθώ μετά μανίας στην ολοκλήρωση μεγάλων και σημαντικών για τα νησιά της Περιφέρειας έργων», εξήγησε ο κ. Μουτζούρης, παρουσιάζοντας συνάμα και το όραμά του για το λιμάνι της Χίου. « Είναι ντροπή η Χίος που με το εφοπλιστικό της κεφάλαιο προσφέρει τόσα πολλά στο ΑΕΠ της χώρας  να έχει τέτοιο λιμάνι. Η Χίος δικαιούται να έχει καλύτερη λιμενική εγκατάσταση που να τη συνδέει με όλη τη χώρα. Με δαπάνες του ελληνικού λαού  έγινε το λιμάνι των Μεστών, το οποίο είναι υπόδειγμα κατασκευής και πρέπει να βρει το ρόλο του.  Γνωρίζω ότι όλοι επιθυμούν τα επιβατηγά πλοία να εξυπηρετούνται από τον κεντρικό λιμένα αλλά ο λιμένας  των Μεστών θα μπορούσε  να εξυπηρετήσει κρουαζιερόπλοια και εμπορική κίνηση.  Δεν είναι δα και τόσο μακριά», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Το αεροδρόμιο πρέπει να ολοκληρωθεί

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα της επιμήκυνσης του διαδρόμου του αεροδρομίου. «Είναι ένα μεγάλο έργο που απαιτείται άμεσα να ολοκληρωθεί για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του νησιού. Έχουν σπαταληθεί πολλά εκατομμύρια για τις απαλλοτριώσεις και το έργο έχει κολλήσει».

  Μεταναστευτικό-προσφυγικό

Ο κ. Μουτζούρης δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα που ταλανίζει το Βόρειο Αιγαίο που όπως είπε δέχθηκε δυσανάλογο φορτίο από αυτό που του αναλογούσε σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. «Είναι αδιανόητο σε αυτά τα νησιά να υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών.  Πώς είναι δυνατόν στο Νότιο Αιγαίο που επίσης γειτνιάζει με τα Μικρασιατικά παράλια να μην υπάρχει μεγάλος αριθμός εισερχόμενων μεταναστών και σε εμάς να γίνεται χαμός. Κάτι κάναμε λάθος. Ανοίξαμε αγκάλες και μετά έρχονταν σωρηδόν», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι χρειάζονται  ειδικοί χειρισμοί και μια καλά σχεδιασμένη πολιτική και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να αντιμετωπιστεί τι πρόβλημα.

Κλείνοντας επανέλαβε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του υπογραμμίζοντας ότι στηρίζεται εδώ στη Χίο από άτομα που ήδη υπηρετούν σε θέσεις εκλεγμένες αλλά η συμπεριφορά ορισμένων δεν τους άφησε περιθώρια να ξετυλίξουν τις δυνατότητές τους. «Αν εκλεγώ η λειτουργία μου θα είναι αποκεντρωμένη και θα δώσω σε όλους τους εκλεγμένους στα νησιά μας αρμοδιότητες».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση