1.9.2019 13:31

Δημοτικό Συμβούλιο… προθέσεων

Σκληρό μήνυμα μη συνεργασίας των αντιπολιτεύσεων στον Σταμάτη Κάρμαντζη ακόμα και στην εκλογή προέδρου του σώματος

Κενές περιεχομένου αποδείχθηκαν οι περιβόητες εξαγγελίες των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου περί συνεργασιών εντός του σώματος αφού ακόμη και η διαδικασία ψηφοφορίας μελών Προεδρείου του κορυφαίου οργάνου έκρυβε τα δικά της μηνύματα.

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε κατά τη διάρκεια ανάδειξης νέου προέδρου του Σώματος, στην ειδική πρώτη συνεδρίαση το πρωί της Κυριακής, που είθισται να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του σχεδόν το σύνολο των ψήφων όλων των παρατάξεων, ως μία κίνηση αναγνώρισης της καθολικότητας του προέδρου.

Απεναντίας για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε οριακά από τους μισούς παρόντες στη συνεδρίαση, δημιουργώντας προβληματισμό για το τι μπορεί να προκύψει σε κρίσιμες συνεδριάσεις στο μέλλον.

Συγκεκριμένα ο νέος πρόεδρος Παύλος Καλογεράκης, έλαβε μόλις 20 ψήφους σε σύνολο 36 ψηφισάντων καθώς και 16 λευκά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο νέος πρόεδρος έλαβε 11 ψήφους από τον συνδυασμό του και μόλις 9 ψήφους από τις αντιπολιτεύσεις.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζαν οι Μανώλης Στάθης (ο οποίος προσήλθε αργότερα αλλά δεν ψήφισε για πρόεδρος), ο Κυριάκος Ζωάνος από τον συνδυασμό Κάρμαντζη, οι Στ. Σαραντινός και Θ. Γλύκας από τον συνδυασμό Καραβασίλη καθώς και ο Τάσος Ποδιάς από τον συνδυασμό Τριαντάφυλλου.

 Στήριξε τις επιλογές των αντιπολιτεύσεων

Στον αντίποδα ο συνδυασμός Κάρμαντζη, παρότι δεν στηρίχτηκε από τις αντιπολιτεύσεις, στήριξε τις επιλογές τους στο προεδρείο με αποτέλεσμα ο Νίκος Νύκτας να λάβει σε σύνολο 36 παρόντων 29 υπέρ και 7 λευκά και να γίνει αντιπρόεδρος του Σώματος και η Βιβή Ποταμούση να λάβει 28 υπέρ και 9 λευκά και να γίνει γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Της ειδικής πρώτης συνεδρίασης προήδρευσε ο Γιάννης Ξενάκης. 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ