Αυτοδιοίκηση

11/7/18 12:41

τελ. ενημ.: 11/7/18 17:24

Δήμος Χίου | Πρώτα εμπαίζει τους δημότες και μετά ζητά στήριξη στην ανακύκλωση

Μπάχαλο με τις δηλώσεις Μπελέγρη στα τοπικά Μ.Μ.Ε. αφού άλλα είπε ο αντιδήμαρχος κι άλλα λέει τώρα ο Δήμος Χίου.

Στην απλή διατύπωση της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου αρκείται η Δημοτική Αρχή Βουρνού προκειμένου να δικαιολογήσει τη σύμπραξη με νέα ιδιωτική εταιρεία ακόμα και στο κομμάτι της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών, διαδικασία που από το 2015 μέχρι και σήμερα ουδέποτε παραχωρήθηκε έστω και περιστασιακά σε ιδιώτη.

Άλλα είπε ο αντιδήμαρχος άλλα λέει τώρα ο Δήμος

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου σημειώνει ότι το Δ.Σ. Χίου κατήγγειλε την σύμβαση με την «Οικόπολις» για την δεματοποίηση και αποστολή στην Αθήνα των ανακυκλώσιμων υλικών. Παράλληλα τονίζει ότι μέχρι τη δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών τα ανακυκλώσιμα θα εκποιούνται από ιδιώτη και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκποίησης θα διατίθενται σε αδειοδοτημένους φορείς εντός και εκτός Χίου.

Η συγκεκριμένη διευκρίνιση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα προ ημερών είχε πει ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης ενώπιον των τοπικών Μ.Μ.Ε. όπου σημείωσε ότι μέχρι να βγει ο διαγωνισμός για τη διαδικασία εκποίησης τα ανακυκλώσιμα της Χίου θα αποστέλλονται σε Κέντρο Διαλογής της Μυτιλήνης κι από εκεί ο Δήμος θα αναλαμβάνει να τα στέλνει στην Αθήνα, χωρίς ποτέ να ειπωθεί κάτι σε σχέση με διάθεση ανακυκλώσιμων σε ιδιώτη.

Κουβέντα για την ταμπακέρα

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Δήμου έρχεται ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη του «π» ότι με εντολή του Δήμου συνεργείο της ιδιωτικής εταιρείας «Ανακύκλωση Χίου» προχώρησε σε αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους δημοτικούς κάδους, χωρίς να παρθεί καμία απολύτως απόφαση από συλλογικά όργανα.

Στο παρακάτω βίντεο στο (02:00) ο "π" ρωτά τον αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη τι θα γίνει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκποίησης. Η απάντηση του αντιδημάρχου είναι σαφής: 

Δείτε επίσης