27.8.2018 14:14

ΒΙΝΤΕΟ | Προσπάθησε να πείσει ότι ποτέ δεν έβαλε πλάτη στην Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό

Στις αρχές Οκτωβρίου τελικά η θεματική συνεδρίαση για το μεταναστευτικό

Στην έλλειψη στοιχείων που δεν μπορούσαν να στηρίξουν νωρίτερα την κατάθεση μήνυσης κατά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους υπεράριθμους Πρόσφυγες και Μετανάστες της ΒΙ.ΑΛ. απέδωσε την απουσία κάθε διάθεσης σύγκρουσης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ο Μανώλης Βουρνούς, που το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εμφανίστηκε – έπειτα από 3 χρόνια- διατεθειμένος να καταστεί εκ των υστέρων σωτήρας των Καμποχώρων και της Χίου.

Από την εποχή της πλήρους απάθειας και των αποσπασματικών κινήσεων – μόνο κατόπιν πιέσεων- ο Δήμαρχος Χίου πέρασε στην αντίπερα όχθη, εμφανιζόμενος ως να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του για το γεγονός της καταπάτησης της προσωρινής απόφασης του Σ.τ.Ε. που προβλέπει ότι στη ΒΙ.ΑΛ. ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.274, παρότι αυτή η απόφαση καταπατάται διαρκώς το τελευταίο 6μηνο.

Προεκλογική κίνηση είδε η αντιπολίτευση

Θετική στην εκ των υστέρων κίνηση της Δημοτικής Αρχής Βουρνού ήταν η μείζονα αντιπολίτευση, με τους Στ. Καμπούρη και Ν. Νύκτας να σημειώνουν ότι πρόκειται για μία κίνηση που από τις αρχές του χρόνου έπρεπε να έχει γίνει από την πλευρά του Δήμου.

Εντόπισαν μάλιστα προεκλογικά κίνητρα πίσω από την στροφή 180 μοιρών του Μ. Βουρνού τα οποία όπως είπαν θα αξιολογηθούν από την ίδια την κοινωνία, όσο οδεύουμε προς τον ερχόμενο Μάιο.

Τον Οκτώβρη η θεματική για το μεταναστευτικό

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες που φθάνουν από τη κυβερνητικό στρατόπεδο, δείχνουν ότι η θεματική συνεδρίαση για το μεταναστευτικό που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του Σεπτέμβρη θα αναβληθεί για τον προσεχή Οκτώβριο, παρότι υπάρχει η εκφρασμένη θέληση της Κυβέρνησης να αποστείλει τον αρμόδιο Υπουργό στη Χίο.

Αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμβαίνει αφενός διότι ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ταλαιπωρείται τελευταία με προβλήματα υγείας, αφετέρου διότι επίκειται εντός της εβδομάδας ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, χωρίς να ξέρει κανείς αν ο Δ. Βίτσας θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τότε.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θεωρεί ότι πρόκειται για ένα από τα πιο κρίσιμα συμβούλια στο οποίο, πηγές αναφέρουν, ότι επιθυμεί δυνατή εκπροσώπηση.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ