21.6.2017 20:20

ΒΙΝΤΕΟ- Καλύπτουν μία κοινωνική ανάγκη

Την ανάγκη πολλών οικογενειών να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που τα σχολεία είναι κλειστά, φαίνεται να καλύπτει  η πρωτοβουλία του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τις υπηρεσίες του, προσφέροντας  καθημερινά στο δημοτικό στάδιο προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης σε 200 και πλέον παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών.

«Η μεγάλη ανταπόκριση που επέδειξε το κοινό στις λίγες ημέρες λειτουργίας αυτών των προγραμμάτων μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και μας δείχνει ότι οι οικογένειες αναζητούν τέτοιου είδους προγράμματα. Συγχαίρω τους υπαλλήλους για την προσπάθεια τους», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου προαναγγέλλοντας συνάμα και τη λειτουργία της κατασκήνωσης των Σκλαβιών από το νέο έτος. «Ήδη έχουμε ξεκινήσει επαφές και θεωρούμε ότι του χρόνου, μαζί με τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που πραγματοποιεί το Νομικό Πρόσωπο, θα επαναλειτουργήσει μετά από πολλά χρόνια και η κατασκήνωση των Σκλαβιών».

Ανάγκη επιπλέον χώρων

«Πεντακόσια με εξακόσια παιδιά θα απασχοληθούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στα δημιουργικά προγράμματα του Νομικού Προσώπου, γεγονός που μας κάνει να σκεφτόμαστε την αναζήτηση και άλλων χώρων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τέτοιες δημιουργικές δράσεις, καθώς το κλειστό γήπεδο αποδεικνύεται μικρό», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντ. Καμπούρης.

Στα προγράμματα απασχολούνται 15-20 υπάλληλοι του Νομικού Προσώπου και τα συμμετέχοντα παιδιά που μέχρι στιγμής αγγίζουν τον αριθμό των 200 προσέρχονται καθημερινά από τις 07:30-9:00 στο γήπεδο και αποχωρούν στις 15:00.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ