22.11.2020 17:20

Βασίλης Μυριαγκός: «Καλή επιτυχία στην πολιτική συνεργασία Τριαντάφυλλου- Καραβασίλη»

Τη δική του απάντηση στον συνδυασμό «Συμμαχία Αξιών» και στον Κώστα Τριαντάφυλλο, έδωσε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον συνδυασμό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου Βασίλης Μυριαγκός.

Σε αυτή αφού εξηγεί τους λόγους που αρνείται να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΝ Χίου, καταλήγει ευχόμενος καλή επιτυχία στους Κώστα Τριαντάφυλλο και Γιάννη Καραβασίλη, λέγοντας ότι επέλεξαν να συνεργαστούν ως μία παράταξη.

Αναλυτικά αναφέρει: 

Στις Δημοτικές εκλογές το έτος 2019 κυρίαρχο ζητούμενο, λόγω του εκλογικού νόμου, ήταν οι συνεργασίες των παρατάξεων μετά τις εκλογές.

Με αυτό το δεδομένο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΞΙΩΝ ( Κώστας Τριαντάφυλλος) μετά από πρόταση του Δημάρχου Χίου, αποφάσισε την συμμετοχή της στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ με τον Γιώργο Στεφανίδη και την ανάληψη της Προεδρίας από τον Βασίλη Μυριαγκό. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην Προμηθευτική με τον κ. Μάρκο Μεννή, ο οποίος διορίστηκε Πρόεδρος, επίσης με πρόταση του Δημάρχου Χίου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δική του παραίτηση η διαγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί, απλά οφείλουν να εξηγήσουν τους λόγους. Τον Νοέμβριο του 2019 (με την υπ´αριθ. 681/2019) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου αποφάσισε την συγκρότηση του ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ, με την ανάληψη της Προεδρίας από τον Βασίλη Μυριαγκό.

Ένα χρόνο μετά στις 29/10/2020 ο κ. Καραβασίλης (εντελώς τυχαία) ζητούσε την παραίτηση μου στη ΔΕΥΑΝΧ, μέσου του τύπου. Ένα μήνα μετά στις 20/11/2020 ο κ. Τριαντάφυλλος (εντελώς τυχαία) ανακοίνωσε ότι δεν στηρίζει την Προεδρία μου στη ΔΕΥΑΝΧ και δεν αποτελώ μέλος της παράταξης του.

Ο λόγος όπως μου ανακοινώθηκε ήταν: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΑΤΕΣ, ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ. Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝΧ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Η ΔΕΥΑΝΧ είναι η πρώτη στην τάξη του Δήμου Χίου Δημοτική Επιχείρηση και θεμελιώδης υποδομή μαζί με την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Όλες οι Δημοτικές Αρχές και οι παρατάξεις διαχρονικά την αντιμετωπίζουν με προσοχή, σεβασμό, υπευθυνότητα και στέλνουν τα καλύτερα στελέχη τους να την υπηρετήσουν. Η σημερινή λειτουργία της είναι 100% διαπαραταξιακή με ομόφωνες αποφάσεις.

Αποφάσισα την παραμονή μου στην ΔΕΥΑΝΧ σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ισχύει, καθώς και με τα Αυτοδιοικητικά μου πιστεύω.

Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουμε την υποχρέωση να υπηρετήσουμε τους δημότες με έργα και πράξεις, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, κυρίως στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω Κορονοϊού και οικονομικής κρίσης.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο συνδυασμός του κ. Χριστόφα (αντίστοιχος του κ. Τριαντάφυλλου) συνεργάζεται επιτυχώς, επίσημα και θεσμικά με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, προς όφελος των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Από τις συνεργασίες βγαίνει ωφελημένος ο κάθε τόπος. Στην Χίο η αλλαγή πολιτικής και η επιλογή του κ. Τριαντάφυλλου, είναι να συνεργαστεί με τον κ. Καραβασίλη, γεγονός που αποδεικνύεται σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ με πλήρη ταυτότητα των απόψεων, των αποφάσεων τους,ακόμα και των προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της νομιμότητας των αποφάσεων του ΔΣ.

Τους εύχομαι καλή επιτυχία με σοβαρή και δομική αντιπολίτευση, στην νέα πολιτική τους συνεργασία για το καλό της Χίου

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ