26.4.2018 20:40

Απεγκλώβισαν την αξιοπρέπεια τους και καταψήφισαν την εμμονή του Βουρνού οι σύμβουλοί του

• Παρά τη σθεναρή επιμονή του δημάρχου οι σύμβουλοι του ψήφισαν πρόταση του Στ. Καμπούρη για το προσφυγικό. Μείζον ζήτημα ελέγχου της κατάστασης από το Μαν. Βουρνού.

Τον πλήρη απομονωτισμό, για την ακρίβεια εκτός των δυο συμβούλων του (Ν. Λαμπρινούδη και Γ. Καραμανή), γεύτηκε πριν λίγα λεπτά η απέλπιδα προσπάθεια του Μαν. Βουρνού να προστατεύσει τον γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά μεταναστών και προσφύγων ο Μαν. Βουρνούς. 
Η ακατανόητη άρνηση του στην πρόταση του Στ. Καμπούρη να υιοθετηθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου πρόταση προς την κυβέρνηση να μην επιμείνει στη λογική του γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά και να ζητηθεί από τους βουλευτές της Χίου και των υπολοίπων νησιών να την καταψηφίσουν, αποδοκιμάστηκε τελικά και από τους συμβούλους του, γεννώντας μείζον ζήτημα κατά πόσο ο πυρήνας της φιλοσοφίας του δημάρχου συμβαδίζει πια όχι απλώς με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά ακόμα και του ίδιου του συνδυασμού του. 
 
Πιο κυβερνητικός από την κυβέρνηση 
 
Υιοθετώντας την άποψη ότι ο εγκλωβισμός στα νησιά μεταναστών και προσφύγων είναι το μοναδικό ανάχωμα για να μην πλημμυρίσουν τη χώρα οι μεταναστευτικές ροές, ο Μαν. Βουρνούς παρενέβη μετά την πρόταση Καμπούρη, η οποία εξ’ αρχής φαίνονταν ότι θα γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, ζητώντας από τους συμβούλους να αναλογιστούν ότι η Χίος θα επιστρέψει σε συνθήκες του 2015! 
Η φιλοσοφία Βουρνού, ενώ αρχικά φαίνονταν να … δελεάζει συμβούλους όπως ο Ανδρ. Βεργίτσης και ο Γ. Παπαδόπουλος, την ώρα της τελικής ψηφοφορίας απομονώθηκε από το σύνολο της παράταξης του, δημιουργώντας πλέον ανοιχτό θέμα για το αν ο δήμαρχος εκφράζει ακόμα και το συνδυασμό του στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού.
 
Οι εξαιρέσεις 
Οι μόνοι δημοτικοί σύμβουλοι που ακολούθησαν τη γραμμή Βουρνού ήταν οι Νικ. Λαμπρινούδης και Γιώργος Καραμανής, οι οποίοι με την αρνητική ψήφο τους στέρησαν την ομοφωνία της απόφασης. Ειδικότερα ο πρώτος λειτούργησε προσβλητικά και κατά των συναδέλφων του, αιτιολογώντας την ψήφο του ότι επιθυμεί να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Η αναφορά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στ. Καμπούρη ενώ εμφανής υπήρξε και η δυσαρέσκεια του Γ. Μπελέγρη, ο οποίος επιχείρησε πλησιάζοντας το Ν. Λαμπρινούδη να του εξηγήσει ότι η ψήφος του στερεί τη δυναμική μιας ομόφωνης απόφασης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ