Αυτοδιοίκηση

19/1/18 10:41

τελ. ενημ.: 20/1/18 17:46

Ανοιχτή συζήτηση με το Γιώργο Παπαδόπουλο μόνο παρουσία … Ευαγγελίου

Ο «π» επικροτεί – και το ξέρετε - κάθε θετική σας πρωτοβουλία, ανεξαρτήτως προέλευσης προσώπου, παραμένει ωστόσο αμετακίνητος στην αυστηρή του κριτική σε 4 σημεία.

Αγαπητέ Γεώργιε Παπαδόπουλε,

Η εποχή της διαδικτυακής ενημέρωσης ενέχει δεκάδες κινδύνους, διαθέτει όμως συνάμα ένα ακαταμάχητο προνόμιο. Μετρά με αδιάβλητα στοιχεία τις αντιδράσεις των δημοσιεύσεων.

 Έχεις δίκιο. Στη Χίο η κοινωνία είναι μικρή. Στον «π» καταγράφουμε την πορεία των αριθμητικών στοιχείων για κάθε ρεπορτάζ ή ενυπόγραφη διατυπωμένη μας άποψη κι έχουμε καταλήξει στο δικό μας συμπέρασμα, φοβάμαι, για πρώτη φορά από όσα χρόνια σε γνωρίζω, τόσο δυσδιάκριτο απ’ το δικό σου ραντάρ.

Η συντριπτική πλειοψηφία του νησιού, Γιώργο, αντιλαμβάνεται – και το εκδηλώνει καθαρά στις αντιδράσεις της στον κόσμο του διαδικτύου -  ότι, ευτυχώς, υπάρχει και ο «π», ανέγγιχτος από τις προσφορές «δολωμάτων» για να υποκύψει τούτες τις δύσκολες στιγμές.

Υπάρχει φυσικά και η δημοτική προπαγάνδα, την οποία, με θλίψη μου, διαπίστωσα ότι κι εσύ πλέον ασπάζεσαι, διαστρεβλώνοντας ακόμα και προσωπικές σου διαπιστώσεις. Τη μετέφερες μια χαρά. «Μα, καλά, τι θέλει ο «πολίτης» και κάθε μέρα γράφει για εσάς, μη έχοντας γράψει ποτέ κάτι αρνητικό για τους βουλευτές, την περιφέρεια, τους λοιπούς φορείς;», ανέφερες στη χθεσινή σου απάντηση σε σχόλιο μου που αφορούσε την ανεπιτυχή σου προσπάθεια να αιτιολογήσεις την απουσία σου από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Τι αποκρύπτει η δημοτική προπαγάνδα; Τρία αδιάσειστα για τους αναγνώστες του «π» στοιχεία:

 

1. Δεν έχει στοχοποιήσει το δημοτικό έργο ούτε το δήμαρχο προσωπικά. Έχει τραβήξει τις κόκκινες γραμμές της κοινωνίας, που θα οφείλατε εσείς να είχατε χαράξει – και δεν το πράττετε – σε 4 τομείς: το προσφυγικό, την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον του νησιού, την απαράδεκτη στάση του Δήμου έναντι της ιδιωτικής οικονομίας, τη διεύρυνση της ανισότητας μεταξύ κέντρου και υπαίθρου από τις πολιτικές σας. Εκφράζει δηλαδή άποψη, η οποία σας προβληματίζει αλλά από υπέρμετρο εγωισμό τελικά σας ενοχλεί. Γιατί με μεγάλη χρονοτριβή ως το τέλος την αποδέχεστε αλλά την διαμορφώνετε στα μέτρα του εγωισμού σας για να καταλήξει μια τρύπα στο νερό.

Η μεγαλύτερη απόδειξη, Γιώργο, ότι ο «π» δεν ασκεί στοχευμένη πολεμική ούτε στη δημοτική αρχή, ούτε στο δήμαρχο προσωπικά είναι ότι ο καθένας από εσάς, στο επιμέρους έργο του, δεν έχει να παρουσιάσει αποδείξεις αυτής της δήθεν πολεμικής, υποθέτω ούτε εσύ για τους τομείς της Πρόνοιας ή της εκπαίδευσης. Ο «π» επομένως επικροτεί κάθε θετική σας πρωτοβουλία, ανεξαρτήτως προέλευσης προσώπου, παραμένει ωστόσο αμετακίνητος στην αυστηρή του κριτική για τα 4 σημεία που προανέφερα, ισχυριζόμενος για παράδειγμα ότι καλή κι η προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων απ’ το δημοτικό φωτισμό, μα προέχει να σωθεί το καράβι της Χίου που βουλιάζει απ’ τις λοιπές σας αδυναμίες.

2. Το δεύτερο σκέλος της προπαγάνδας σας αφορά τη δήθεν απουσία κριτικής στους υπόλοιπους φορείς του νησιού (κυβερνητικά στελέχη – βουλευτές – Περιφέρεια), εγώ προσθέτω και το Δεσπότη. Συγκυριακά Γιώργο η επιστολή σου δημοσιεύτηκε την ημέρα που η τοπική κυβερνητική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιούσε την άποψη ότι υπεύθυνοι για τη μη ολοκλήρωση του προσφυγικού οράματος τους για τη Χίο είναι ο …. Λαμπρινούδης και ο «πολίτης». Από αυτό και μόνο, Γιώργο, αν ήμουν παράγοντας της δημοτικής αρχής, θα έτρεχα να βρω μέρος να κρυφτώ. Δημόσια κυβερνητική ομολογία της ανικανότητας σας.

Ποιος ασκεί όμως κριτική στα δημόσια θέματα, ανεξαρτήτως κατευθύνσεως; Είναι άλλος, πλην «π», που αναδεικνύει την άνιση κατανομή πόρων από την Περιφέρεια εις βάρος της Χίου; Καυτηρίασε μήπως κανείς άλλος την παρωδιακή κατάληξη της ΕΝΑ Χίου; Έβαλε χέρι κανείς άλλος στη συνθηκολόγηση της «Εθνικής Χίου»; Τολμά κανείς να θίξει τα …. «παραστρατήματα» του Σεβασμιώτατου; Μήπως τα κάνετε εσείς ή κανένα άλλο προσφιλές σας τοπικό Μέσο;

Αν η κριτική στο προσφυγικό εστιάζεται κυρίως στο πρόσωπο του δημάρχου Χίου είναι γιατί συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος από κύριος εκφραστής της βούλησης του λαού της Χίου κατάντησε να συμπεριφέρεται ως ο κύριος εκφραστής εμπαιγμού του λαού της Χίου, αρνούμενος να εφαρμόσει ακόμα και τις μισοκοπημένες προτάσεις που ψηφίζετε στα Δημοτικά Συμβούλια.

3. Δεν έχετε προτάσεις για το προσφυγικό, είστε μόνο φωνές και αναθέματα, είναι το τρίτο σκέλος της προπαγάνδας σας. Ο «π» έχει ολοκληρωμένη πρόταση, υπέρβαρη, ως φαίνεται, για τους ώμους σας για αυτό και σας ενοχλεί.  Την επαναλαμβάνω μπας και τη χωνέψετε: η διαχείριση του προσφυγικού έχει τέσσερις άξονες. α) την εθνική του διάσταση, β) το σε βάθος χρόνου αποτύπωμα του για τον τόπο, γ) την επιστροφή στην κανονικότητα της σημερινής μας ζωής, δ) τους ανθρώπινους όρους διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες. Προκλητικά για το μέλλον του τόπου δεν αγγίζετε τους δυο πρώτους άξονες και είσθε απελπιστικά λίγοι και για τους δυο τελευταίους.

 

Ο «π» έχει πρόταση, την διατυπώνει καθημερινά, σας ενοχλεί να την ακούτε. Και πάντως διαφέρει παρασάγγας από τη δική σου, να φτιαχτεί ένα Τάγμα … Χαλκοφυλακής, για να περιπολεί επί κάποια χρόνια την περιοχή γύρω από το Χαλκειός. Μιλάμε για σοβαρότερες καταστάσεις.

 

ΥΓ.1: Στο σχόλιο μου προς το πρόσωπο σου δεν επικαλέστηκα καμία μας επικοινωνία, την οποία σπεύδεις εσύ να βαφτίσεις ως «καφενειακού επιπέδου». Πρώτον η πολύχρονη δημόσια παρουσία σου όφειλε να σε κάνει να ξέρεις ότι άλλο μιλώ σε δημοσιογράφο (χωρίς επίκληση of the record μάλιστα) κι άλλο σε καφενείο. Δεύτερον, δεν νομίζω καμία θεολογική γραφή να υποβαθμίζει το αμάρτημα της ψευδομαρτυρίας γιατί συντελείται μέσα σε καφενεία. Δικός σου νεολογισμός, τον οποίο έχω ενδιαφέρον να τον διαβάσω σε ένα από τα προσεχή σου κηρύγματα.

ΥΓ.2: Συμφωνώ ότι πρέπει πια να κάνουμε διάλογο μόνο με γραπτά κείμενα, είναι θέμα εμπιστοσύνης. Όπως αντίστοιχα θέμα εμπιστοσύνης είναι και η σταθερή κι ακλόνητη στάση του «π» ότι μέχρι σήμερα ο δήμαρχος της Κω είναι ο μόνος από τους 5 δημάρχους που έχει αντιληφθεί το εύρος της διάστασης του μεταναστευτικού ζητήματος κι ας τους επιβλήθηκε το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.. Το πρόβλημα είναι για όσους, σαν εσένα και το δήμαρχο σου, αντιλαμβάνονται ότι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. δεν είναι το μαγικό ραβδί αποσυμφόρησης, όπως μας το παρουσιάζει η κυβέρνηση, αλλά σκίζεστε για να την εξυπηρετήσετε.  

ΥΓ.3: Επειδή απεχθάνομαι τα υπονοούμενα, σε καλώ να απαντήσεις στο κατά τη γνώμη σου «γιατί Νίκο;» Όπως και να αποκαλύψουμε στους αναγνώστες όσα κατά καιρούς συζητάμε εκατέρωθεν στις συνομιλίες μας. Υπό την προϋπόθεση να έχουμε και Ευαγγέλιο μπροστά μας και τοποθετημένο πάνω του το χέρι μας. Δεν πιστεύω πια κι εκεί να τα αρνηθείς…

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση