3.4.2021 13:03

Ανοίγει τον διάλογο για το λιμάνι των Μεστών η "Συμμαχία Αξιών"

Για το θέμα της αξιοποίησης του Λιμένα των Μεστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οδηγεί προς συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου η «Συμμαχία Αξιών» έπειτα από πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου, Αλέξη Γεωργούλη.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής στις 29 Μαρτίου  υπήρχε  το θέμα της μείωσης δύο δρομολογίων των πλοίων της γραμμής Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς στο Λιμάνι της Χίου και αντικατάστασης τους προς το λιμάνι των Μεστών για τη θερινή περίοδο του 2022.

Σκοπός είναι η επανατοποθέτηση στον χάρτη του Λιμένα των Μεστών, του μεγαλύτερου λιμανιού αυτή την στιγμή στο νησί μας.

«Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η πραγματική και ουσιαστική αξιοποίηση του Λιμένα των Μεστών θα επιφέρει αύξηση της επιβατικής κίνησης και παράλληλα  θα αποτελέσει την πρόβα generale για την περιβόητη πεζοδρόμηση του Λιμένα της Χίου τουλάχιστον τις δύο μέρες που τα πλοίο θα προσεγγίζει τα Μεστά .

Παρότι επιχειρήθηκε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου η αναβολή συζήτησης του θέματος, ώστε να παραστεί σε επόμενο συμβούλιο ο ίδιος ο δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της ΣυμμαΧίας Αξιών, Αλέξης Γεωργούλης πρότεινε και πέτυχε την παραπομπή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι το θέμα παραπέμπεται στο ανώτατο όργανο του Δήμου, το οποίο θα κληθεί να τοποθετηθεί σχετικά. Για τη ΣυμμαΧία Αξιών, η αξιοποίηση της δυτικής πύλης του νησιού, ήταν και παραμένει προτεραιότητα και θεμελιώδες στοιχείο ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του νησιού μας, και σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει και η σχετική τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Συμμαχία Αξιών» 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ