23.9.2020 14:17

Ανάπλαση του κέντρου με αφετηρία τον Δημοτικό Κήπο

Έτοιμο προς χρηματοδότηση το έργο στην παρούσα προγραμματική περίοδο

Το έργο της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου με ελάχιστες διαφοροποιήσεις από τον αρχικό σχεδιασμό προτάσσει  η Δημοτική Αρχή, με στόχο να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα που έχουν λάβει την προέγκριση και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπλασης.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σημείωσε ότι ο φάκελος του έργου μαζί με τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες που εκκρεμούσαν είναι πλέον έτοιμος και άρα ώριμος για χρηματοδότηση σε δράσεις του παρόντος ΕΣΠΑ.

 Ο Δήμαρχος Χίου επανέλαβε ότι το συνολικότερο έργο της ανάπλασης του κέντρου, όπως παραδόθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει «σπάσει» σε 4 επιπλέον έργα και συγκεκριμένα, αυτά της ανάπλασης των Οδών Δημοκρατίας και Πολυτεχνείου, του Δημοτικού Κήπου και των παρεμβάσεων στην Απλωταριά.

«Προχωράμε στην ανάπλαση του κέντρου από το κομμάτι της ανάπλασης του Κήπου που η αρχική μελέτη του γραφείου Δοξιάδη θα εφαρμοστεί ως έχει, πέρα από μερικές διορθώσεις. Η διαφωνία μας και οι τροποποιήσεις μας αφορούν τα υπόλοιπα τμήματα της ανάπλασης και αυτό είναι κάτι για το οποίο, αναφερθήκαμε εκτενώς την προεκλογική περίοδο», ανέφερε ο Δήμαρχος.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ