10.1.2024 13:50

«Αν ψάχνει η νέα δημοτική αρχή για τα χρήματα που φέραμε, έγιναν ασφαλτοστρώσεις» - Βίντεο

"Δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα στον προϋπολογισμό - Δεν έγιναν σπατάλες", απαντά στον Παντελή Καμπούρη ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης

Τα όσα ακούστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με αφορμή τον νέο προϋπολογισμό του Δήμου Χίου για το 2024, αντέκρουσε μέσα από σημερινές του δηλώσεις ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης.

Όπως εξήγησε οι Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα, μπορεί να ζητούν διάφορα ποσά για τη λειτουργία τους, όμως ο Δήμος Χίου, αποδίδει αυτά τα ποσά που εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να δώσει, ώστε να μπορεί να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός.

Σαν παράδειγμα ο κ. Μπελέγρης, έφερε το Τμήμα Μηχανοργάνωσης το οποίο ζήτησε 200.000 ευρώ για την αγορά νέων υπολογιστών με τον νέο αντιδήμαρχο να δίνει τελικά 50.000 ευρώ.

«Αυτό δεν είναι έλλειμμα. Έλλειμμα θα υπήρχε εάν προϋπολογίζαμε ότι θα εισπράξουμε παραπάνω χρήματα χωρίς να τα καταφέρουμε και αντίστοιχα να αυξάναμε και τα έξοδά μας. Σε μία τέτοια περίπτωση θα υπήρχε πρόβλημα διότι θα ερχόταν το Οικονομικό Παρατηρητήριο και θα μας έθετε σε επιτήρηση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης.

«Τα λεφτά έγιναν… ασφαλτροστρώσεις»

Απαντώντας στο ερώτημα του Παντελή Καμπούρη, για το που βρίσκονται τα χρήματα που έφερε η προηγούμενη δημοτική αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη, ο κ. Μπελέγρης απάντησε ότι πρόκειται για χρήματα τα οποία έφερε μέσα από προσωπικές του γνωριμίες ο προηγούμενος Δήμαρχος Χίου και κατευθύνθηκαν σε ασφαλτοστρώσεις, αφού ήταν ένας σύντομος τρόπος να δαπανηθούν τα συγκεκριμένα ποσά.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ