23.4.2021 12:31

«Αμείωτα τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Χίου παρά την απόφαση μείωσης»

Αμείωτοι ως προς τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού παραμένουν οι λογαριασμοί ρεύματος που φθάνουν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Χίου παρά την απόφαση 645/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση έως 10% στα οικιακά τιμολόγια και 21% στην επαγγελματική χρήση.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα μέσα από δηλώσεις του ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Μπουρνιάς, ζητώντας δημόσια εξηγήσεις τον λόγο που αυτό γίνεται.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Politischios, οι μειώσεις έπρεπε να ισχύσουν από την αρχή του 2021 όμως μέχρι στιγμή συνεχίζουν να ισχύουν οι παλιοί συντελεστές χρέωσης.

Ο κ. Μπουρνιάς επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή και η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Χίου θα πρέπει να εξηγήσουν με ποιο τρόπο θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αφού αρκετές επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα έπρεπε να πληρώσουν λιγότερα τέλη αλλά τελικά πληρώνουν περισσότερα.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αποδεκτή η πρόταση του κου Μπουρνιά για σύσταση επιτροπής για την καταγραφή και οικονομική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ