23.1.2023 13:00

70.000 ευρώ για νέο θερινό σινεμά στον Καστρομηνά

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Χίου προχωρά η ΔΗΚΕΧ με αντικείμενο τη δημιουργία θερινού κινηματογράφου στον Καστρομηνά, με δεδομένο το κλείσιμο του Cine Κήπος εξαιτίας των έργων στον Δημοτικό Κήπο.

Όπως εξήγησε στον «π» ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κωνσταντίνος Μισόβουλος, η προγραμματική σύμβαση αποτελεί προϋπόθεση για την εκτέλεση του έργου με δεδομένο ότι η ΔΗΚΕΧ δεν διαθέτει τεχνικό προσωπικό για την εκπόνηση μελέτης και την εκτέλεση του έργου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μισόβουλος, στόχος της ΔΗΚΕΧ είναι άμεση υλοποίηση του έργου και η επαναλειτουργία του θερινού σινεμά ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι του 2023.

Απαντώντας στο ερώτημα, εάν προβλέπεται η παραχώρηση σε ιδιώτη, όπως είχε προταθεί πριν από 2 χρόνια, ο κ. Μισόβουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για λειτουργία του νέου θερινού σινεμά υπό ιδιώτη, προσθέτοντας ότι η ΔΗΚΕΧ θα δαπανήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, που προϋπολογίζεται σε 70.000 ευρώ για τη δημιουργία μίας πολιτιστικής υποδομής που έχει αγκαλιαστεί κατά τα παρελθόντα έτη από τους πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ