#Αδέσποτα ζώα #Μιχάλης Μαυρής

241 στειρώσεις αδέσποτων γατών από τον Δήμο Χίου

Με τη συμβολή εθελοντή κτηνιάτρου και τη συνεργασία φορέων και πολιτών ολοκληρώθηκε ακόμη μία δράση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμη ένα πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών που υλοποίησε ο Δήμος Χίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την υπεύθυνη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο νησί. Συνολικά στειρώθηκαν 241 αδέσποτες γάτες, σε μία συντονισμένη προσπάθεια που υλοποιήθηκε με τη συμβολή εθελοντών και τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Καθοριστική για την υλοποίηση της δράσης υπήρξε η συνδρομή Έλληνα εθελοντή κτηνιάτρου, ο οποίος συνεργάστηκε με την κτηνίατρο του Δήμου Χίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πραγματοποίηση των στειρώσεων και στη φροντίδα των ζώων.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων αλλά και για την ενίσχυση της υπεύθυνης στάσης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στα ζητήματα φιλοζωίας.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Μιχάλη Μαυρή για την ανιδιοτελή προσφορά αναλώσιμων υλικών που ήταν απαραίτητα για την πραγματοποίηση των στειρώσεων.

Παράλληλα, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους εθελοντές και στους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συμβάλλοντας στον εντοπισμό και τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων. Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την επιτυχία της δράσης.

Όπως επισημαίνεται από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Παραγωγής και Μαστίχας Γιώργο Χριστάκη, η συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με τους εθελοντές και τους πολίτες αποδεικνύει ότι μέσα από συντονισμένες πρωτοβουλίες μπορούν να επιτευχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα για τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ