25.8.2023 14:43

Βέτο του ΠΑΣΟΚ Χίου σε συνεργασία Χοχλάκα με ΣΥΡΙΖΑ

«Πρώτα δημόσια ανάκληση της στήριξης ΣΥΡΙΖΑ σε Μαλαφή και μετά κουβέντα για συνεργασία»

Στις σοβαρότατες αντιδράσεις των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, προσκρούει η πρόθεση της κεντρικής διοίκησης του κόμματος να κατεβάσει αυτόνομο ψηφοδέλτιο στο Βόρειο Αιγαίο, υπό την Βάσω Χοχλάκα τη στιγμή που η πλειονότητα των στελεχών του κόμματος ταυτίζεται με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Αυτό αποτυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος, με στελέχη της Αθήνας μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχε εκτός των άλλων και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Αργήσατε πολύ…

Τα τοπικά στελέχη εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τα στελέχη της κεντρικής διοίκησης, λέγοντας ότι, το κόμμα έχασε πολύτιμο χρόνο με την υποψηφιότητα Μαλέλη, ο οποίος τελικά αποσύρθηκε, εμφανίζοντας ξαφνικά ως υποψήφια τη Βάσω Χοχλάκα, χωρίς πολιτική πρόσβαση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικά στη Χίο.

Ξεκάθαρο «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διατυπώθηκε η ξεκάθαρη θέση των στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χίου, ότι όσες πιέσεις κι αν ασκηθούν δεν θα συνηγορήσουν σε καμία των περιπτώσεων σε μία πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Περιφέρειας, τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, προωθεί με κάθε τρόπο και μέσο την υποψηφιότητα του Γιάννη Μαλαφή στον Δήμο Χίου.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Χίου, ανέφεραν ότι θα συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε περίπτωση που ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ της Χίου θα ανακαλέσει δημόσια τη στήριξη στον Γιάννη Μαλαφή, αποσύροντας τους υποψηφίους του.

«Δεν θα αποδυναμώσουμε το ψηφοδέλτιο Τριαντάφυλλου»

Ταυτόχρονα τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χίου, διαμήνυσαν ότι, σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να αποσύρουν υποψηφίους από τον συνδυασμό Τριαντάφυλλου, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στον συνδυασμό Χοχλάκα, αντιπροτείνοντας ότι, σε περίπτωση που το κόμμα επιμείνει σε αυτόνομη κάθοδο στο Βόρειο Αιγαίο, μπορούν να βρεθούν ονόματα «της τελευταίας στιγμής», ώστε να πλαισιώσουν τον ένα και μοναδικό μέχρι σήμερα υποψήφιο Χριστόφορο Κριμιζή.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ