29.9.2023 11:25

Μικές Κριμιζής: Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε Οινούσσες και Ψαρά

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου στα Ψαρά ανέδειξε για μια ακόμα φορά το βαρύ χαράτσι που πληρώνουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού με την επιβολή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο 24% . 

Οι κάτοικοι των Ψαρών κατήγγελλαν τη μεγάλη επιβάρυνση που υφίστανται στην αγορά των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που καθορίζουν τη ζωή του νοικοκυριού τους, αλλά και στα οικοδομικά υλικά ,τόσο απαραίτητα για την προστασία της κατοικίας τους.

Χαρακτηριστική είναι η επιβάρυνση που υπάρχει στα σχολικά είδη για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και γενικά σ’ όλες τις δραστηριότητές τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου θεωρεί ότι η Περιφερειακή αρχή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του λαού των ακριτικών νησιών απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές αντίθετα υποστήριξε τις στρατηγικές επιλογές των αστικών κομμάτων τα μνημόνια και τα μεταμνημόνια, το Ταμείο Συνοχής και τα πακέτα στήριξης που πληρώνει πανάκριβα ο λαός.

 Η λαϊκή απαίτηση είναι η κατάργηση του ΦΟΡΟΥ (Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε ενέργεια και καύσιμα ) σε όλα τα ακριτικά και παραμεθόρια νησιά .

Μικές Κριμιζής 

υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ