2.10.2023 6:54

«Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει στους νησιώτες τι θα ψηφίσουν στην κάλπη»

Συνειδητή επιλογή η κάθοδος ως ανεξάρτητου υποψηφίου, είπε από τη Χίο ο Κώστας Μουτζούρης, καλώντας τους Χιώτες μαζικά στις κάλπες ενάντια στον εκφοβισμό, στις πιέσεις και το κλίμα τοξικότητας

Ενθουσιώδης και σίγουρος ότι οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου θα δώσουν μία ηχηρή απάντηση στις κάλπες ενάντια στον εκφοβισμό, τις πιέσεις και το κλίμα τοξικότητας που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εμφανίστηκε στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στη Χίο, ο Περιφερειάρχης κι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση Κώστας Μουτζούρης.

Όπως επεσήμανε, η επιλογή του να κατέβει ως ανεξάρτητος ήταν μία συνειδητή επιλογή την οποία είχε γνωστοποιήσει στην Κυβέρνηση από τις αρχές του χρόνου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα όσα στη συνέχεια θα ακολουθούσαν.

Ο κ. Μουτζούρης, υπογράμμισε σε ηχηρό τόνο ότι, οι νησιώτες δεν είναι διατεθειμένοι σε καμία των περιπτώσεων να ανεχθούν υποδείξεις και πιέσεις για τον ποιον θα ψηφίσουν στις κάλπες, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά κρίσιμές τις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

Ο Περιφερειάρχης, μέσα από έναν σύντομο λόγο αναφέρθηκε στην 4ετία που πέρασε, σημειώνοντας ότι, παρέλαβε μία Χίο πλήρως απαξιωμένη από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή που επιχείρησε να επιβάλλει ξανά η Ν.Δ., χωρίς υπηρεσίες και πλήρως αδικημένη από πλευράς κονδυλίων, παραδίνοντας μία Χίο με 5 αντιπεριφερειάρχες και πλήρως αυτόνομη Οικονομική Διεύθυνση κάτι που την αναβάθμισε και την απαγκίστρωσε από τη γειτονική Λέσβο.

Ο κ. Μουτζούρης, εκτός άλλων, στάθηκε ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι για κάποιους η παρούσα περιφερειακή αρχή αποτελεί αγκάθι στο ζήτημα της δημιουργίας υπερδομών, τη στιγμή μάλιστα που τα νησιά πλημμυρίζουν από μετανάστες, διαπιστώνοντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην λογική των ανοιχτών συνόρων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι, παρέλαβε μία Περιφέρεια από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή που είχε το χρίσμα της Ν.Δ. και ήταν 12η ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας ως προς την απορροφητικότητα των κονδυλίων και παραδίδει μία Περιφέρεια που βρίσκεται στην 5η θέση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη αναγνώριση για το έργο του, από το γεγονός ότι, το κυβερνητικό φυλλάδιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα έργα των 380 εκ. ευρώ που εκτελέστηκαν ή σχεδιάζονται στο Βόρειο Αιγαίο, περιλαμβάνει σχεδόν εξ ολοκλήρου εκτελεσμένα έργα ή έργα που σχεδιάζονται από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τη Χίο και τους Χιώτες, ζητώντας τους με το κεφάλι ψηλά, γυρνώντας την πλάτη σε πρακτικές του παρελθόντος να ψηφίσουν μαζικά και κατά συνείδηση για το καλό του τόπου τους και του Βορείου Αιγαίου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ