1.3.2019 10:53

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Κ. Μουτζούρης στο «Σκυλίτσειο»

Το Γενικό Νοσοκομείο Χίου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, προκειμένου να ενημερωθεί από την διοικήτρια του, Ελ. Κανταράκη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για τις ανοδικές ιατρικές επιτυχίες που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, καθώς και για την αδικία που υπέστη, αφού δεν κατάφερε να ενισχυθεί από το ΕΣΠΑ, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» παρουσιάζει κατά τα τελευταία έτη αυξητικούς δείκτες σε διάφορους τομείς. Οι 96.630 επισκέψεις για περίθαλψη του 2017 αυξήθηκαν το 2018 σε 107.114, μια αύξηση άνω του 10%. Σύμφωνα δε με τη διοίκηση του, τα χειρουργεία αυξήθηκαν κατά 22% και οι πιστώσεις κατά 12%.
Στους περιθαλπόμενους του περιλαμβάνονται και οι προσφυγές/μετανάστες της Χιου. Εξ αυτών το 2017 κατέφυγαν στο Σκυλίτσειο 9.812 με 525 εισαγωγές, 38 τοκετούς και ένα κόστος νοσηλείας 297.300 ευρώ. Το 2018 οι αριθμοί αυτοί ήταν , αντιστοίχως, 8.778 , 401 , 75 και 205.268 ευρώ. Παρατηρήθηκε δηλαδή μείωση επισκέψεων τους, εισαγωγών τους και του κόστους τους,  αλλά αύξηση τοκετών.
Το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα από την μη λειτουργία τμημάτων του λόγω κτιριακών βλαβών, ελλείψεων σε κάποιες ειδικότητες ιατρών και σε σύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργίας κάποιων κοντέινερ αντί θαλάμων, μη παρουσίας διερμηνέων κ.α. 
Συμπερασματικώς, το Γ.Ν. Χίου παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στη Χίο και ευρύτερα σε διαρκώς περισσότερους προσφεύγοντες σε αυτό, διαθέτει άριστο προσωπικό, φαίνεται να δέχεται μειούμενη πίεση από τους προσφυγές/μετανάστες. Δεν ενισχύθηκε από το ΕΣΠΑ, παρά τις υποσχέσεις, με συνέπεια να μην λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη. Αξίζει να ενισχυθεί
», σημείωσε ο κ. Κ. Μουτζούρης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ