9.10.2021 10:40

Σοβαρό πλήγμα για τον αθλητισμό οι μη πιστοποιημένοι γυμναστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Χίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο πτυχιούχους γυμναστές για την διασφάλιση της υγείας τους.

Ο «π» συνάντησε την Πρόεδρο της Ένωσης, Θ Βαρή αλλά και τον Αντιπρόεδρο Π. Ξούρο. 

Η κα. Βαρρή έκανε λόγο για ένα «μεγάλο πλήγμα» στο χώρο του αθλητισμού καθώς ανειδίκευτοι γυμναστές  θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των αθλούμενων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ίδια είναι ότι εργάζονται σε Ακαδημίες προπονώντας παιδιά μικρής ηλικίας ενώ δεν λείπουν και από τους χώρους των γυμναστηρίων.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο «προφίλ» των συγκεκριμένων «προπονητών» που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν πιστοποίηση που αναγνωρίζεται από κάποιον δημόσιο φορέα.

Σχετικά με το αν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας στην πρόσληψη ανειδικευτου προσωπικού μας απάντησαν ότι ο νόμος απαγορεύει να απασχολούνται σε γυμναστήρια ή σε χώρο που προσφέρει υπηρεσίες φυσικής αγωγής άτομα τα οποία δεν είναι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής. Έτσι σε περίπτωση παράβασης οφείλουν να προβούν σε καταγγελίες.

Τέλος κάλεσαν τους αθλούμενους πριν ξεκινήσουν να γυμνάζονται υπό την επίβλεψη κάποιου προπονητή να ζητούν το πτυχίο φυσικής αγωγής η πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από δημόσιο φορέα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ