25.8.2019 10:29

Ημιμαραθώνιος νικητών αλλά και προβληματισμού για το μέλλον

Ξεπέρασαν τις 1.000 οι συμμετοχές με τους διοργανωτές να απευθύνουν έκκληση για συστράτευση δυνάμεων και μετεξέλιξη του θεσμού

Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 1.000  και άρα το όριο των προσδοκιών των διοργανωτών, ο φετινός ημιμαραθώνιος της Χίου ήρθε να αποδείξει τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο θεσμός και που πλέον επιζητά τη μετεξέλιξή του προκειμένου να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο.

Αυτό άλλωστε ήταν και το πρώτο που επεσήμαναν οι ψυχές του ημιμαραθωνίου Νικήτας Ντάτης και Μιχάλης Συμιριώτης, σημειώνοντας ότι δεν αρκεί η οικονομική βοήθεια από τον Δήμο και την Περιφέρεια αλλά η σύσταση μίας παγχιακής επιτροπής που θα ενώσει δυνάμεις και θα ανεβάσει τη διοργάνωση σε υψηλότερα σκαλοπάτια.

Η φετινή διοργάνωση

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περί τους 1.100 δρομείς από 23 χώρες με ηλικίες από 5 έως 87 ετών, ενώ και φέτος συμμετείχαν πρόσφυγες και μετανάστες από τη ΒΙ.ΑΛ. που έφθασαν 11 στον αριθμό και συγκεκριμένα 9 άνδρες και 2 γυναίκες. 

Πρώτος στον ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Κυριάκος Συμιριώτης και πρώτος στα 10 χιλιόμετρα ο Χριστόφορος Μερούσης, ο οποίος θα συμμετέχει επίσης στον ημιμαραθώνιο Κρήτης και στην Αθήνα τον Νοέμβριο.

Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή των εθελοντών, των Φυσικοθεραπευτών, της 96 ΑΔΤΕ «Χίος», της ΛΕΦΕΔ αλλά και της Τροχαίας Χίου.


360o panaromic photo from Discoverchios.gr

8th Half Marathon of Chios Island 360o Panoramic photo over Thimiana Village Congrats Chiosrunning Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου

Δημοσιεύτηκε από Discover Chios στις Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

 

Δείτε παρακάτω βίντεο από τον ημιμαραθώνιο. Το πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ έχει αναρτηθεί στη σελίδα του «π» στο Facebook.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ