4.10.2021 11:56

Ε.Π.Φ.Α. Χίου: «Προσέχετε πού εμπιστεύεστε το σώμα και την υγεία σας»

-Για παράτυπους και ανειδίκευτους προπονητές κάνει λόγο η Ε.Π.Φ.Α. Χίου

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Χίου με ανακοίνωση της εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών καθώς μη πτυχιούχοι γυμναστές πραγματοποιούν προπονήσεις χωρίς καμία αναγνωρισμένη από δημόσιο φορέα πιστοποίηση: 

Έτσι με ανακοίνωση της ζητά από τους πολίτες να επιλέξουν προσεκτικά ειδικευμένους-πτυχιούχους γυμναστές:

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής-επαγγελματικής-αγωνιστικής σεζόν, η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Χίου εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας, για την σωστή επιλογή του πτυχιούχου και ειδικά καταρτισμένου Γυμναστή. Προτρέπουμε όλους όσους επιθυμούν να γυμναστούν, πρώτα απ' όλα, να ενημερωθούν για τις σπουδές και την εξειδίκευση του ανθρώπου που θα εμπιστευτούν, είτε αφορά ατομική άσκηση, γυμναστήριο, προπόνηση αθλημάτων, κτλ. είτε αφορά την εκγύμναση και την εκμάθηση αθλήματος για τα παιδιά τους, επιλέγουμε απόφοιτους Σ.Ε.Φ.Α.Α.

Δυστυχώς ανειδίκευτοι "personal trainers" και "προπονητές" ασκούν και στην πόλη της Χίου παράτυπα και ανεξέλεγκτα το επάγγελμα, έχοντας, εμπειρικές γνώσεις ή έχοντας ολοκληρώσει σεμινάρια (ωριαία-εβδομαδιαία-μηνιαία ) που σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίστοιχα των 4ετών σπουδών που προσφέρουν οι Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ΔΕΝ αναγνωρίζονται από κανέναν δημόσιο φορέα. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, διότι η σωματική άσκηση, με εποπτεία ανειδίκευτων και εμπειρικών, ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα. Παράλληλα, εμπιστευόμαστε την ανάπτυξη των παιδιών σε πτυχιούχους οι οποίοι έχουν γνώσεις παιδαγωγικής και ψυχολογίας.

Δεν ξεχνάμε: η άσκηση που εποπτεύεται από ειδικούς είναι μέσο προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας! Θυμήσου: για χειρουργική επέμβαση επισκέπτεσαι τον απόφοιτο Ιατρικής και όχι τον κρεοπώλη της γειτονιάς...».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ