Αθλητισμός

1/11/17 20:33

τελ. ενημ.: 1/11/17 20:33

«Δεν επιβραβεύουμε την ατιμωρησία» ξεκαθαρίζει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χίου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τις αναφορές του «π» για παραβάσεις που πέφτουν...στα μαλακά

Κανένας θεσμός δεν πήγε μπροστά λειτουργώντας μόνο με όσα οι κανονισμοί, οι παράγραφοι και τα άρθρα του κάθε κώδικα ορίζουν. Αλίμονο αν η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χίου, που δείχνει να θίχτηκε από τα πρόσφατα δημοσιεύματα του «π» για χαλαρές ποινές σε επεισόδια αγώνων, δεν χρησιμοποιεί παράλληλα και την λογική που τα ίδια τα γεγονότα απαιτούν.

Στην απάντηση της αναφορικά με τις ποινές που αποδίδει, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ παραπέμπει για τις αποφάσεις στους κανονισμούς της ΕΠΟ, τις οποίες εξετάζει και στη συνέχεια αποφασίζει για την εφαρμογή τους.

«Μέχρι σήμερα όλες οι αποφάσεις μας στηρίζονται στις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα και του Κ.Α.Π της Ε.Π.Ο και πάντα τεκμηριώνονται με αναφορά στα αντίστοιχα άρθρα αυτών. Καμία απόφασή μας δεν είχε και δεν μπορεί να έχει ως γνώμονα την ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου διότι σε αυτή την περίπτωση θα παρανομούσαμε και θα διαπράτταμε υπέρβαση εξουσίας αν ερχόταν σε αντίθεση με τους κανονισμούς τους οποίους καλούμαστε να εφαρμόσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, αναφέροντας παράλληλα ότι τα μέλη της εργάζονται αμισθί (άγνωστο γιατί αναφέρεται σε αυτό) και όποια ανάμιξη έχει να κάνει με την αποκλειστική τους αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Για το θέμα του επεισοδίου στον αγώνα «Ποσειδώνας – ΑΠΟ Χίος» η Επιτροπή υποστηρίζει ότι βασίστηκε αποκλειστικά στα όσα αναγράφονταν στο Φύλλο Αγώνα και δεν ελήφθησαν υπόψη τα αποσπάσματα βίντεο από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό

«Κατόπιν τούτων γίνεται σαφές ότι η Πειθαρχική Επιτροπή δεν επιβραβεύει την ατιμωρησία, δεν παρέχει ασυλία σε κανέναν και δεν προτρέπει τη χρήση βίας, την οποία καταδικάζει περίτρανα. Η Πειθαρχική Επιτροπή δεν ευθύνεται για οποιοδήποτε κενό, ασάφεια ή παράλειψη των κανονισμών και νόμων, τους οποίους καλείται να εφαρμόσει και φυσικά δεν τους νομοθετεί η ίδια», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση