Αθλητισμός

17/11/17 11:48

τελ. ενημ.: 18/11/17 11:07

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ κάθε χρόνο στις συμμετοχές στον Μαραθώνιο της Αθήνας από τον Chios Running

Με όλο και περισσότερες συμμετοχές δρομέων κάνει την εμφάνιση του ο χιώτικος αθλητικός σύλλογος, Chios Running, στον Μεγάλο Μαραθώνιο, που διοργανώνεται ετησίως στο κέντρο της Αθήνας. «Κάθε χρόνο είμαστε περισσότεροι. Αυτοί που αρχικά περπατούσαν ξεκίνησαν να τρέχουν. Έπειτα να συμμετέχουν σε ημιμαραθώνιους και έχουν φτάσει σε σημείο να φέρουν εις πέρας ολόκληρους μαραθώνιους», εξηγεί στον «π» ο πρόεδρος του, Μιχ. Συμιριώτης.

Επιτέλους οι Χιώτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του αθλητισμού, ακόμη και σε επίπεδο απλού βαδίσματος. Ο ένας παρακινεί τον άλλον και πλέον όπου βρεθείς το μάτι σου «πιάνει» ζευγάρια ή και ομάδες να περπατούν και να τρέχουν. «Είναι ευχάριστη η εξέλιξη αυτή για το νησί. Ο Σύλλογος μας έχει σκοπό να σηκώνει ανθρώπους από τον καναπέ και να χρησιμοποιούν λιγότερα φάρμακα», αναφέρει ευχαριστημένος ο κ. Συμιριώτης.

Η προετοιμασία των αθλητών που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο κινήθηκε σε δύο επίπεδα. Στο πρόγραμμα προετοιμασίας των 12 εβδομάδων και των 22 εβδομάδων, ανάλογα με την φυσική κατάσταση του καθενός. Πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους Μαραθώνιους, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Chios Running, καθώς αποτελείται από μια ανηφόρα και μια κατηφόρα. Τα πόδια των δρομέων στην ανηφόρα σφίγγουν, λόγω της πίεσης των μυών, ενώ στην κατηφόρα οι δρομείς δίνουν την εντολή στα πόδια τους να «χτυπηθούν». Αυτή η εναλλαγή είναι αρκετά δύσκολη και κουραστική.

«Τρέχοντας στο Μαραθώνιο φτάνεις σε ένα σημείο που πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, στην πραγματικότητα όμως τη δύναμη για να τερματίσεις στην παρέχει η ψυχή και όχι τα σώμα. Η ψυχή είναι εκείνη που οδηγεί τους μαραθωνοδρόμους στο τέρμα, είτε είναι μικροί είτε μεγάλοι», καταλήγει ο Μιχ. Συμιριώτης.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση