10.4.2021 21:42

Καλούν ακόμα κόσμο για τα γεγονότα στο «Ερύθα» αλλά σωπαίνουν για τους τραμπουκισμούς των Μεστών

Μαζικές κλήσεις στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας έλαβαν περί τους 30 συμπολίτες μας, που μετά από 1,5 χρόνο από τα γεγονότα στο ξενοδοχείο «Ερύθα» καλούνται να καταθέσουν και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr οι Αστυνομικοί όλο το διάστημα που μεσολάβησε από τον Φλεβάρη του 2020 μέχρι και σήμερα, πέρασαν από κόσκινο όλα τα βίντεο που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, καταφέρνοντας να ταυτοποιήσουν επιπλέον 30 άτομα τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν για ποιο λόγο βρέθηκαν στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα έξω από το ξενοδοχείο.

Βέβαια η ταυτοποίηση ατόμων δεν συνεπάγεται και ενεργή συμμετοχή στα επεισόδια, ωστόσο απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι, μετά από 1,5 χρόνο και με τα πρόσωπα των αστυνομικών των ΜΑΤ που επιδόθηκαν σε λεηλασίες στα Μεστά να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πρόοδος στο θέμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και βάσει της οποίας υποτίθεται ότι οι τραμπούκοι που φώναζαν τους Χιώτες τουρκόσπορους και έσπασαν αυτοκίνητα και άλλες περιουσίες κατά την αναχώρησή τους από το νησί, θα τιμωρούνταν.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ