9.2.2022 15:37

Δολοφονία Άλκη: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των φίλων του

Φωτ.: parallaximag.gr

Σε Έλληνα ανήκει το αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο αναδιπλούμενο δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση κατά του Αλκη Καμπανού, όπως προκύπτει από τη δικογραφία. 

Σύμφωνα με τις καταθέσεις δύο εκ των συλληφθέντων που περιλαμβάνονται σε αυτή, αμφότεροι αρνούνται τη συμμετοχή στα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο του  Αλκη Καμπανο.

Συγκεκριμένα, ο G. A. αναφέρει ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης και συγκεκριμένα συνοδηγός στο λευκό Citroen. Παραδέχθηκε ότι έφερε μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε σε βάρος ενός εκ τω δύο ατόμων που τραυματίσθηκαν, προκαλώντας του τραύματα στο πόδι , αλλά υποστήριξε ότι δεν επιτέθηκε σε βάρος του θανόντος.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι από το δικό του μαχαίρι τραυματίσθηκε ο ίδιος στον δείκτη του δεξιού του χεριού, τραύμα το οποίο είναι εμφανές. 

Δεύτερος από τους συλληφθέντες (αρχικά ονόματος Ο. Τ)  ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης «χωρίς ωστόσο να λάβει μέρος σε αυτή. Ο ίδιος εξέφρασε τη μεταμέλειά του και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις συνολικά έντεκα ατόμων , δέκα από τους οποίους και αναγνώρισε.

Ο οπλισμός και το αποτύπωμα

Από την δικογραφία προκύπτει επίσης ότι  μία από τις θήκες ενός μαχαιριού βρέθηκε και παραδόθηκε στη Νέα Ραιδεστό. Πρόκειται για μία μαύρη συνθετική «κορντούρα» μήκους 44 εκατοστών μέσα στην οποία φυλασσόταν αντίστοιχου μήκους ματσέτα Η θήκη είχε τοποθετηθεί μέσα σε μία γλάστρα στην είσοδο οικοδομής της εν λόγω περιοχής. 

Η ίδια η ματσέτα βρέθηκε στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

‘Οσον αφορά στο φονικό αναδιπλούμενο «δρεπάνι» με μήκος λάμας 23 εκατοστά  το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση:

Πάνω του και συγκεκριμένα στην κόκκινη μεταλλική του επιφάνεια (πάνω από τη χειρολαβή) εντοπίσθηκε αποτύπωμα  που έφερε κηλίδες καστανέρυθρης απόχρωσης. Το αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε ότι ανήκε στον μέχρι τότε μη σεσημασμένο Ι.Κ. ελληνικής υπηκοότητας. Τον Ι.Κ αναφέρει ως συμμετέχοντα στην επίθεση και ο εκ των συλληφθέντων Ο.Τ.

Βοήθεια, δεν μπορώ πονάω… 

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει η περιγραφή ενός από τους δύο φίλους του Αλκη που δέχθηκαν την επίθεση. Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρει:

«Την ώρα που άρχισαν να μας χτυπούν έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών και προσπαθούσα να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι για κάρφωνε στα πόδια. Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει «βοήθεια, δεν μπορώ πονάω». Τότε γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και από πάνω του να τον χτυπάνε τέσσερις. Προσπάθησα να πηδήξω πάνω από τα σκαλιά πάνω Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντάς τον με το σώμα μου»

Την ώρα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Άλκη τον κράτησαν τρία άτομα και τότε δέχτηκε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι με ρόπαλο με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά λέει, να κοντέψει να λιποθυμήσει.

Τότε άρχισε να τον καρφώνει ξανά με το μαχαίρι ένας από τους δράστες έως ότου η δολοφονική ομάδα αποχώρησε.

Ο ίδιος προσπάθησε, αν και τραυματισμένος, να σηκώσει όρθιο τον Άλκη.

Διένυσε δύο μέτρα αλλά ήταν τόσο βαρια χτυπημένος που κατέρρευσε και δεν μπορούσε πια να επικοινωνήσει μαζί του, καθώς είχε χάσει πάρα πολύ αίμα από το πόδι του και από το κεφάλι του. Τότε πήρε το κινητό του και κάλεσε τον πατέρα του σε βοήθεια.

Πηγή: Καθημερινή 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ