30.9.2019 22:46

I Love English | Μία διαφήμιση φροντιστηρίου που δεν είναι διαφήμιση

• Αυτή την περίοδο οι διαφημίσεις φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών βρίσκονται στο πικ τους. Η Βίκυ Σγουρέλλη, ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου I love English, και συγγραφέας αποφάσισε να κάνει τη διαφορά…

Πάνε αρκετά χρόνια που γνωρίζω τη Βίκυ, 3 αν δεν κάνω λάθος… Γνωριστήκαμε με αφορμή τη δουλειά μας, όταν κλήθηκα να της πάρω μία συνέντευξη μέσα από την οποία θα επικοινωνούσε τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός της. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι πρόκειται για μία παιδαγωγό και όχι μία δασκάλα, που απλά θέλει να διδάξει στα παιδιά το αλφάβητο…

Η Βίκυ Σγουρέλλη, σε πολλούς μπορεί να φαντάζει «ιδιαίτερη» και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί μιλάμε για ένα γεγονός. Είναι ιδιαίτερη, μοναδική και ειλικρινής. Δεν αποτελεί ακόμη ένα αντίγραφο κλασσικής δασκάλας, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποια κατηγορία, καθώς έχει καταφέρει το ακατόρθωτο… Να δημιουργήσει τη δική της κατηγορία, που στη συνέχεια πολλοί προσπάθησαν και προσπαθούν να μπουν.

Οι διαφημίσεις δεν της αρέσουν και το κάνει γιατί «είναι αναγκαίο κακό», όπως η ίδια τονίζει γελώντας. Για αυτό και αποφάσισα αυτή η «διαφήμιση» του IloveEnglish να μην είναι… διαφήμιση, αλλά ένας τρόπος γνωριμίας του κοινού με έναν άνθρωπο που αγαπά πραγματικά τα παιδιά.

Κύριο μέλημα της είναι να μάθει στα παιδιά να αγαπούν, να σέβονται και να μην τα παρατάνε ποτέ, ακόμη και αν στη διαδρομή τους συναντήσουν δυσκολίες. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί καθημερινά να γίνεται καλύτερη η ίδια, μιας και ο εκάστοτε παιδαγωγός αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο για τους μαθητές του.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας που ακολουθεί είναι ξεχωριστοί και πολύ ενδιαφέροντες. Η τεχνολογία είναι σύμμαχος της και πιστεύει στην εξέλιξη των πράγματών. Ρεαλίστρια και ειλικρινής εξήγησε, «πολλές φορές οι γονείς ανησυχούν για τις ώρες που περνούν τα παιδιά τους μπροστά από ένα tablet ή έναν υπολογιστή. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι ο 21ος αιώνας είναι έτσι! Τα παιδιά που είναι σήμερα 6, 7 ή και 15 χρονών είναι παιδιά της τεχνολογίας, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν με αυτόν τον τρόπο. Δεν χρειάζεται να φοβούνται τίποτα, παρά μόνο να τα εμπιστεύονται και να κατανοούν τις ανάγκες της κάθε εποχής».

Ακούραστη, όπως πάντα, η Βίκυ είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το δεύτερο κατά σειρά παιδικό βιβλίο που έγραψε, το οποίο όπως λέει είναι λιγότερο «βαρύ» από το προηγούμενο αλλά με τον ίδιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ο προηγούμενος ήρωας του βιβλίου της ήταν ο Μέμορι, ο οποίος δυσκολευόταν να απομνημονεύσει αυτά που μάθαινε. Στο νέο της βιβλίο πρωταγωνιστές είναι τα παιχνίδια που ζωντανεύουν, περνώντας και εκείνα με τη σειρά τους στα παιδιά το δικό τους μήνυμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη και με αυτό τον τρόπο, προσπαθεί να διδάξει στα παιδιά αρχές και τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων, χωρίς φόβο. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά τα βιβλία.

Αγαπημένη της φράση είναι «κανείς δεν πρέπει να είναι τέλειος» και τις περισσότερες φορές την χρησιμοποιεί πρωτίστως για τον ίδιο της τον εαυτό. «Δεν είμαι τέλεια και δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι. Μου αρέσει να κάνω λάθη, να τσαλακώνομαι και στη συνέχεια να μαθαίνω μέσα από αυτά, μέχρι να φτάσει η στιγμή να ξανακάνω καινούργια λάθη», υπογραμμίζει. Η αποδοχή παίζει σημαντικό ρόλο στο κάθε τι που μας συμβαίνει, ακόμη και στην εκμάθηση αγγλικών. Για παράδειγμα αν ένα παιδί είναι πολύ καλό στο λεξιλόγιο αλλά όχι στη γραμματική θα πρέπει τόσο εκείνο όσο και το περιβάλλον του να το αποδεχτούν, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να βρεθεί μία λύση.

Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη για το συγκεκριμένο φροντιστήριο και την καθηγήτρια- ιδιοκτήτρια του αλλά θα αρκεστώ στα παραπάνω. Αν ακόμη ψάχνετε ένα φροντιστήριο μοναδικό και ξεχωριστό, την απάντηση θα βρείτε στην οδό Στεφάνου Τσουρή. Η Βίκυ Σγουρέλλη θα είναι πάντα πρόθυμη να συζητήσει και να μιλήσει για τις όποιες ανησυχίες ή τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Στο τέλος όμως το παιδί σας θα έχει κερδίσει στο 100% γιατί αφενός θα μάθει να μιλάει, να γράφει, να διαβάζει και να γνωρίζει αγγλικά, αφετέρου θα διδαχθεί αρετές και αξίες από έναν πραγματικό Άνθρωπο.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ