ΝΤΥΣΙΜΟ

21.2.2020 18:04

Επιλέγοντας ανδρική επαγγελματική τσάντα. Τι πρέπει να προσέξετε.

Όλο και περισσότεροι άντρες στις μέρες μας χρειαζόμαστε μια επαγγελματική τσάντα, έτσι ώστε να έχουμε μαζί μας όλα τα «εργαλεία», και τα απαραίτητα επαγγελματικά έγγραφα για την εργασία μας. Οι επαγγελματικές τσάντες αποτελούν πλέον, το πιο απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινότητας μας αφού είναι η μόνη επιλογή για να μεταφέρουμε μαζί μας ότι χρειαζόμαστε.

Είναι πολύ βασικό λοιπόν, να επιλέξουμε την σωστή επαγγελματική τσάντα ανάλογα με την χρήση που κάνουμε. Πριν αγοράσετε οποιαδήποτε τσάντα θα πρέπει να υπολογίσετε κάποιες παραμέτρους όπως το βάρος της τσάντας, το υλικό κατασκευής της, την ανθεκτικότητα του προϊόντος, αλλά και φυσικά το design και το budget που θέλετε να διαθέσετε! Έπειτα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τσάντες πλάτης, σε επαγγελματικούς χαρτοφύλακες, messenger bags και πολλά άλλα σχέδια, τα οποία θα σας παρουσιάσουμε πιο κάτω.

Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να καταλάβετε ποια τσάντα είναι κατάλληλη για την χρήση που θέλετε. Για παράδειγμα αν στην δουλειά σας πάτε με αυτοκίνητο και έχετε δουλειά γραφείου, μπορείτε να είστε πιο γενναιόδωρος με το μέγεθος της τσάντας, αφού θα την μεταφέρετε ελάχιστα στα χέρια. Αντίθετα αν η εργασία σας απαιτεί να είστε συνεχώς σε κίνηση, τότε το μέγεθος και το βάρος της τσάντας αλλά και ο τρόπος μεταφοράς της, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε! Αν είστε πολλές ώρες στον δρόμο και είναι απαραίτητο να έχετε laptop μαζί σας, τότε θα είναι καλό να αγοράσετε μια τσάντα που θα έχει τόσο ιμάντα ώμου όσο και χειρολαβή, ώστε να αλλάζετε συχνά τον τρόπο που την κρατάτε. Η συχνότητα χρήσης της τσάντας είναι επίσης ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας.  Αν ανοίγετε την τσάντα συχνά πρέπει να αποφύγετε τις διπλές αγκράφες και να κοιτάξετε φερμουάρ ή μαγνητικό Button, διότι προέχει η εύκολη πρόσβαση. Αν όμως είστε σε δουλειά γραφείου και ανοίγετε την τσάντα σπάνια, τότε έχετε μεγαλύτερη ελευθερία να επιλέξετε το design που θέλετε αφού η εύκολη πρόσβαση δεν είναι πρωταρχικός στόχος. Τέλος προσοχή πρέπει να δώσετε στην εσωτερική διαρρύθμιση της τσάντας. Αν θέλετε να μεταφέρετε πολλά έγραφα τότε ένα τουλάχιστον χώρισμα μάλλον είναι απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και αν μεταφέρετε μαζί σας κάποιο laptop. Ένα ακόμα βασικό στοιχείο είναι αν η τσάντα μας πρέπει να έχει ασφάλεια. Αν για παράδειγμα κινείστε συνεχώς, καλό είναι να επιλέξετε η τσάντα σας να ανοίγει με κλειδί ώστε να μην έχετε συνέχεια την ανάγκη να την μεταφέρετε μπροστά από εσάς, ώστε να την βλέπετε.

Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές μας για το τι πρέπει να προσέξετε. Παρακάτω έχουμε επιλέξει και αναλύσει τις βασικότερες κατηγορίες επαγγελματικών τσαντών και ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε την κατάλληλη τσάντα για εσάς.

BRIEFCASES

Οι επαγγελματίες που εργάζονται σε γραφεία συνήθως κρατούν χαρτοφύλακες.
Ως γενικός κανόνας, οι χαρτοφύλακες είναι κατάλληλοι για κάθε επάγγελμα που απαιτεί να φοράμε κοστούμι.
Αυτές οι τσάντες είναι ιδανικές για τη μεταφορά εγγράφων και φακέλων, γι' αυτό είναι η πρώτη επιλογή για επαγγελματίες που εργάζονται σε τομείς όπου αντιμετωπίζουν τακτικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Συνήθως έχουν εσωτερικά διαμερίσματα όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε μικρά αντικείμενα όπως στυλό ή μολύβια και σημειωματάρια.

 

MESSENGER BAGS

Αυτές οι τσάντες σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να τις κρατάτε χιαστή στον ώμο σας. Μπορούν να μεταφέρουν διάφορα αντικείμενα ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας. Δημιουργήθηκαν για τους ταχυδρόμους γι’ αυτό και το όνομα τους, messenger bags. Σήμερα, οι τσάντες του ταχυδρόμου είναι κομψές και τρομερά βολικές. Είναι κατασκευασμένες συνήθως από ανθεκτικό δέρμα όπως γυαλισμένο δέρμα από μοσχάρι, που σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν την καθημερινή χρήση.

 

DUFFEL BAGS

Αν ταξιδεύετε συχνά, πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή έχετε πολλά αντικείμενα που πρέπει να μεταφέρετε, μια τσάντα duffel είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Αυτές οι τσάντες είναι μεγαλύτερες από τους χαρτοφύλακες ή τις τσάντες ταχυδρόμου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χωρέσετε πολλά αντικείμενα μέσα σε αυτήν. Μπορείτε να τις βρείτε σε διάφορα υλικά, αλλά εμείς προτείνουμε το δέρμα που είναι και η πιο ανθεκτική επιλογή. Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με αυτές τις τσάντες είναι ότι κατά κύρια βάση δεν είναι κατάλληλες για το γραφείο.

 

DOCTOR BAG

Το λέει και το όνομά της. Η κατάλληλη τσάντα για γιατρούς. Οι ιατρικές τσάντες είναι ένα τσάντες με πολύ ιδιαίτερο design και πολλοί επιλέγουν για το στυλ τους ακόμα και αν δεν είναι ιατροί. Μια ποιοτική ιατρική τσάντα πρέπει να είναι φτιαγμένη από δέρμα εξαιρετικής ποιότητας όπως επίσης να είναι προσεγμένη εκτός από εξωτερικά και εσωτερικά. Είναι σίγουρο ότι θα δώσει πόντους στο στυλ σας ανεξάρτητα αν είστε γιατρός ή όχι.

 

BACKPACKS

Οι τσάντες πλάτης χρησιμοποιούνται συνήθως από καλλιτέχνες και επαγγελματίες τεχνολογίας, ενώ έχουν είναι η τελευταία λέξη της μόδας για τους επαγγελματίες κυρίως στο εξωτερικό. Υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά στυλ και το μόνο μειονέκτημα τους είναι ότι δεν είναι κατάλληλες για όλα τα επαγγέλματα.

 

LAPTOP BAGS

Εάν στην δουλειά σας πρέπει να έχετε μαζί το Laptopσας, η τσάντα αυτή σας είναι απαραίτητη. Τα laptopbags ή αλλιώς οι τσάντες Laptop, έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρετε τον φορητό σας υπολογιστή ή άλλες μικρές συσκευές με ασφάλεια. Είναι συνήθως ημιάκαμπτης κατασκευής για να προστατεύουν την συσκευή σας, όπως επίσης και πολύ εύκολες στη μεταφορά τους, λόγο του ότι μπορούν να κρεμαστούν και από τον ώμο.

 

Όπως καταλαβαίνετε η επιλογή της τσάντας κατά κύρια βάση έχει να κάνει με την καθημερινότητά σας, τον τρόπο ζωή σας , την αισθητική σας και φυσικά την δουλειά σας. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε έστω και λίγο και να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Για περισσότερες επιλογές επισκεφτείτε το κατάστημα LeatherTouch.gr.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ