12.4.2019 11:39

«Το άρωμα» μιας επιχείρησης είναι η υπογραφή της

Η Νάνση Δασκάλου της Megasystem εξηγεί γιατί οι επιχειρήσεις υιοθετούν το Scent Branding

Η όσφρηση είναι μία από τις δυνατότερες αισθήσεις του ανθρώπου και είναι ικανή να μας ταξιδέψει, να μας ξυπνήσει συναισθήματα, να μας επηρεάσει.   Οι μυρωδιές επιδρούν άμεσα στον εγκέφαλό μας και μας βοηθούν τόσο στην αποτύπωση εικόνων  όσο και στη δημιουργία εντυπώσεων.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αρωμάτων εσωτερικού χώρου στην Ελλάδα, η  Megasystem , η οποία δραστηριοποιείται και στο νησί μας μέσω της αποκλειστικής της αντιπροσώπου Μαρίας Σταυράκη, μετά από 26 χρόνια εμπειρίας προωθεί στην ελληνική αγορά μια νέα καινοτομία, η οποία δημιουργεί μοναδικά αρώματα, για μια επιχείρηση.

Η Key Account Manager της Megasystem Νάνσυ Δασκάλου κατά την πρόσφατη επίσκεψής της στη Χίο , μίλησε στον «π» για το οσφρητικό μάρκετινγκ και για τους τρόπους που μια επιχείρηση πρέπει να επιλέγει το άρωμά της, την υπογραφή της όπως χαρακτηριστικά λέει.

«Στη Χίο βρίσκομαι ένεκα της συνεργάτιδας που έχουμε εδώ, της Μαρίας Σταυράκη, η οποία είναι η αποκλειστική  αντιπρόσωπος του νησιού. Η  Megasystem ιδρύθηκε το 1992 με στόχο το Scent marketing. Δηλαδή το οσφρητικό marketing. Το  Scent marketing έχει να κάνει με την ανάλυση, τη διάγνωση και την εφαρμογή του στοχευμένου αρώματος, το οποίο θα αναδείξει την προσωπικότητα μιας επιχείρησης. Το άρωμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερο και  να ανταποκρίνεται στην προσωπικότητα της επιχείρησης. Η διαφορά με το να βάλεις απλά ένα άρωμα από το να βάλεις ένα scent marketing έχει να κάνει με την φιλοσοφία», εξηγεί η Νάνσυ Δασκάλου συμπληρώνοντας ότι  είναι διαφορετικό να βάλεις ένα άρωμα και να μυρίζει ο χώρος ευχάριστα από το να μελετήσεις την βαθιά έννοια της επιχείρησης  , ποιος είναι ο χαρακτήρας της, η διακόσμησης της , σε ποιους απευθύνετε. Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με την Key Account της Megasystem   αποτελούν  αντικείμενο έρευνας και μελέτης. « Μελετάμε μαζί με τον επιχειρηματία όλα τα χαρακτηριστικά της επιχείρησης  και προτείνουμε το άρωμα που να ανταποκρίνεται σ εαυτή.  Μια μυρωδιά μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη μας άρα και την αγοραστική μας απόφαση. Έχουμε μια γκάμα με 80 κωδικούς . βέβαια για  να δημιουργηθεί ταύτιση ανάμεσα στο κατάστημα και τους πελάτες καλό θα ήταν  το άρωμα να είναι πάντα το ίδιο. Αλλά μπορεί να κάνουμε στην αρχή δοκιμές. Κάνουμε τεχνικές εφαρμογές και βλέπουμε ποιο τελικά ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χώρου».

Νέα καινοτομία της Megasystem το scent branding

To scent branding, σύμφωνα με τη Νάνσυ Δασκάλου είναι το ένα και μοναδικό άρωμα που δημιουργείτε για μία επιχείρηση έπειτα βέβαια από μελέτη και συζήτηση. « Η επίσκεψή μου στη Χίο έχει να κάνει και με το scent branding, δηλαδή με το αποκλειστικό άρωμα που μπορεί να έχει μια επιχείρηση στο χώρο της.  Πλέον οι  Χιώτες επιχειρηματίες μπορούν να απευθύνονται στο ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας μας στο νησί, για να ανακαλύπτουν μαζί το δικό τους μοναδικό άρωμα».

Η εταιρεία συνεργάζεται με κορυφαίους οίκους αρωμάτων και οι αρωματοποιοί μελετούν τα χαρακτηριστικά της ενδιαφερόμενης επιχείρησης και δημιουργούν ένα άρωμα μόνο για αυτήν. « Κορυφαία ξενοδοχεία όπως το intercontinental  ή το Χατζηλάμπρου group spa έχουν δημιουργήσει το δικό τους άρωμα το οποίο το έχουν βάλει και σε κεριά και σε woodsticks», αναφέρει η Νανσυ Δασκάλου.

Εκτός όμως από τα ιδιαίτερα και μοναδικά αρώματα  η Megasystem προωθεί λύσεις και για το πρόβλημα των εντόμων αλλά και για την απολύμανση. «Υπάρχει ένα προϊόν που απωθεί τις μύγες, τα κουνούπια και τις σκνίπες από όλους τους εσωτερικούς χώρους της επιχείρησης ενώ εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα προϊόντα απολύμανσης για τα WC.  Θεωρώ όμως ότι μία άλλη καινοτομία της εταιρείας είναι και η δημιουργία οσφρητικών ζωνών σε έναν χώρο. Για παράδειγμα μπορούμε σε ένα ξενοδοχείο στον χώρο του πρωινού το πρωί να έχουμε άρωμα καφέ, τσάι, ρεαλιστικά αρώματα και το απόγευμα που ο ίδιος χώρος μετατρέπεται σε μπαρ να μυρίζει κοκτέιλ», καταλήγει η Νάνσυ Δασκάλου προτρέποντας τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τα συστήματα αρωματισμού της Megasystem τόσο μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας όσο και στα γραφεία της Χίου(Φιλ. Πασπάτη 11, 2271081044)

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ