19.4.2019 10:50

Το 1ο Γενικό Λύκειο Χίου στη Βουλή των Εφήβων

Πραγματοποιήθηκε  την περασμένη Τρίτη η τελική δράση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνουμε πράξη τη συμμετοχή και μαθαίνουμε για τη σχέση Δημοκρατίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το1ο Γενικό Λύκειο Χίου .

Η Βουλή των Εφήβων είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου

 Το πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2018 – 2019 άλλαξε ως προς τον χαρακτήρα του.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν  την ευκαιρία, μέσα από τη συμμετοχή σε διάφορες δράσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη διάρκεια της  χρονιάς  από την υπεύθυνη καθηγήτρια και με τη βοήθεια της Διευθύντριας του σχολείου αλλά και την έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων, να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο το θέμα, συμμετέχοντας στις δράσεις αυτές. Ο μαθητής ή η μαθήτρια που θα εκπροσωπήσει το σχολείο  στις εργασίες της ΚΔ΄ Συνόδου θα αναδειχθεί με κλήρωση από την Ομάδα Συμμετοχικής Δράσης, στην οποία μετείχαν  καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η τελική δράση που πραγματοποιήθηκε, ήταν μικρή συνεδρίαση των «εφήβων βουλευτών» σε Ολομέλεια, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου .Οι «έφηβοι βουλευτές» τοποθετήθηκαν για το θέμα και απηύθυναν επίκαιρη ερώτηση στον Δήμαρχο Χίου. Συγκεντρώθηκε οπτικοακουστικό υλικό .

Οι  εργασίες της ημέρας ολοκληρώθηκαν με σύντομες επισκέψεις σε όλους τους χώρους που είχαν πραγματοποιηθεί οι προηγούμενες δράσεις, ώστε το οπτικοακουστικό υλικό να περιλαμβάνει   όλο τον κύκλο εργασιών . Το υλικό αυτό θα συνοδεύσει τον έφηβο βουλευτή της ομάδας στις εργασίες της ΚΔ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί από 2 – 6 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ