30.6.2017 11:32

Θεμέλια για το μέλλον από το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «Ιωνία»

ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ στα μαθήματα της δεύτερης σεζόν. Μονόδρομος σωτηρίας από την παρακμή είναι η παιδεία και ο πολιτισμός δηλώνει ο Χρ. Μπελλές

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «Ιωνία» και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «Ιωνία»  γιγαντώνονται, αποκτούν κύρος και αίγλη, που αντικατοπτρίζεται στα μεγάλα ονόματα που θα διδάξουν τη δεύτερη σεζόν «Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2017», στον αριθμό των εκπαιδευόμενων που παρακολούθησαν την πρώτη περίοδο και στους φορείς  που στηρίζουν τη διαδικασία.

«Διανύσαμε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο κύκλο σπουδών»,  τόνισε στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Χρίστος Μπελλές,  στην εκδήλωση απονομής των «Βεβαιώσεων Σπουδών» και γνωστοποίησης του προγράμματος της δεύτερης σεζόν των μαθημάτων Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2017.

Πριν μπει στη διαδικασία της παρουσίασης του νέου κύκλου σπουδών  «Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος» και στην απονομή των «Βεβαιώσεων Εκπαίδευσης»,  ευχαρίστησε  τον αντιπεριφερειάρχη  Στ. Κάρμαντζη για την ανείπωτη αρωγή στο έργο του Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού «Ιωνία» και  του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία», το οποίο αποτελεί μια από τις κύριες δράσεις του Κέντρου.

Στήριξη

Ανταποδίδοντας  τα καλά λόγια ο Στ. Κάρμαντζης  δήλωσε  ότι ήταν σίγουρος για την επιτυχία επειδή το εγχείρημα έχει τη σφραγίδα του Χρίστου Μπελλέ και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίζει πάντα το θεσμό.

Ο επόμενος κύκλος

Στον επόμενο κύκλο θα διδάξουν οι πανεπιστημιακοί :

  1. 1ος και 2ος παγκόσμιος πόλεμος: Γιάννης Μαυρέλος, Σπύρος Σφέτας, Βασίλης Φίλιας, Περικλής Νεάρχου.
  2. Σωματική και ψυχική υγεία:  Κώστας Μουρούτης.
  3. Ψυχοπαιδαγωγικά για εκπαιδευτικούς και γονείς: Γιάννης Παρασκευόπουλος, Κωνσταντίνος Πόρποδας, Ελένη Λιβανίου.
  4. Ψυχανάλυση – Φιλοσοφία: Ανδρέας Μάνος.
  5. Κινηματογράφος: Γιάννης Σμαραγδής, Δήμος Αβδελιώδης, Θανάσης Μαραγκός.
  6. Εκμάθηση Οθωμανικών: Δημήτρης Πούπης.

Κορυφές

«Οι διδάσκοντες για τους δύο πολέμους είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει ο πνευματικός και ιστορικός κόσμος στην Ελλάδα. Ο Ι. Παρασκευόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας των Αρσακείων Ελλάδας - εξωτερικού και κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Μαζί με τον Κ. Πόρποδα έφεραν την Παιδαγωγική διδασκαλία στην Ελλάδα. Η Ε. Λιβανίου είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας. Ο Α. Μάνος κορυφή στην ειδικότητα του, οι σκηνοθέτες Σμαραγδής, Αβδελιώδης και Μαραγκός διεθνώς καταξιωμένοι. Μονόδρομος  σωτηρίας  από την παρακμή  είναι η παιδεία και ο πολιτισμός», πρόσθεσε ο Χρ. Μπελλές πριν περάσει στην απονομή των 120 βεβαιώσεων, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ