25.4.2018 11:35

«Τεχνολογία και αναπηρία» στις 5 Μαΐου στο Ομήρειο

Ημερίδα από τον Π.Σ.Α.μεΑ. και την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου και ο Παγχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία και Αναπηρία. Σχεδιάζοντας για ένα νησιωτικό – ακριτικό περιβάλλον», το Σάββατο 5 Μαΐου στις 9.30 έως τις 14.00  στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.

Το θέμα θα αναπτύξουν ειδικοί πανεπιστημιακοί ερευνητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι θα εισάγουν με εκλαϊκευτικό τρόπο στις δυνατότητες που παρέχει η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για Α.μεΑ., στο πλαίσιο μιας νησιωτικής και ακριτικής γεωγραφίας.

Κεντρικός ομιλητής, ο κ. Γεώργιος Κουρουπέτρογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του «Εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Επικεφαλής της «Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα ακολουθήσει εκτενής συζήτηση με όσους συμμετέχουν. Απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών, εστιάζει όμως σε Συλλόγους Α.μεΑ., κοινότητες εθελοντών, εκπαιδευτικές κοινότητες, ΜΜΕ και σε υπεύθυνους διαμόρφωσης πολιτικής τοπικά (π.χ. αιρετούς)

Η δράση έχει προφανή περιφερειακή διάσταση, καθώς η περίπτωση της Χίου μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά για το σύνολο της Περιφέρειας.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Επιμελητήριο Χίου.

Συμμετέχουν ακόμα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου.      

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ