26.4.2017 11:09

Τα επετειακά γραμματόσημα

Σειρά 10 συλλεκτικών γραμματοσήμων κυκλοφορούν αυτές τις μέρες τα ΕΛΤΑ ως δικό τους αφιέρωμα στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής της Χίου. Η σειρά αντλεί θεματολογία από 5 θέματα. Το πρώτο, ακριβές αντίγραφο του πίνακα του Ντελακρουά, από τη Βιβλιοθήκη Κοραή σε φωτογράφηση Κων. Ανδρέαδη. Το δεύτερο, το άγαλμα του Κων. Κανάρη στο δημοτικό κήπο, φωτογραφία επίσης του Κων. Ανδρέαδη.

Το τρίτο ένας ζωγραφικός πίνακας του Αναβάτου από τη ζωγράφο Μ. Σαρρή. Το τέταρτο η μονή του Αγίου Μηνά, φωτογραφημένη από τον Κ. Σταμούλη και το πέμπτο το μνημείο θυσίας του Μελανειούς από το αρχείο του Κ. Φραγκομίχαλου, επίσης φωτογραφημένο από τον Κ. Σταμούλη.

Η συλλογική εργασία έγινε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, με επιμέλεια της Β. Κριτάκη. Έστω κατ’ αυτόν τον τρόπο επιχειρούμε την τοποθέτηση μικρών ψηφίδων στην προσπάθεια η μνήμη των σφαγών να αποκτήσει διάσταση πέραν της τοπικής. Γιατί η παρουσία του Προέδρου σημαντική είναι, από μόνη της πάντως δεν είναι σίγουρα αρκετή.

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ