Ζωή

11/9/18 14:45

τελ. ενημ.: 12/9/18 10:46

Στη Μήλο η Εταιρεία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων

Στη Μύλο φιλοξενήθηκαν τα μέλη του ΔΣ και οι ωφελούμενοι των δομών  της  Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων Χίου , αποδεχόμενα την πρόσκληση του Δ. Μύλου.

Ο Δήμος Μήλου υλοποιώντας δράση κοινωνικής προσφοράς, προσκάλεσε και φιλοξένησε (ενισχύοντας οικονομικά και τις εσωτερικές μεταφορές) την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ Χίου με τις δομές της (Σ.Υ.Δ. & Κ.Δ.Η.Φ.).  Δίπλα στην προσφορά του Δήμου Μήλου βρέθηκαν αρωγοί οι τοπικοί σύλλογοι και οι επαγγελματίες του νησιού που παρείχαν απλόχερα κεράσματα, γεύματα και ψυχαγωγία. Οι ωφελούμενοι των δομών ξεναγήθηκαν στο νησί γνωρίζοντας για τον τόπο και την ιστορία του αλλά και ψυχαγωγήθηκαν στις μοναδικές παραλίες και στα αξιοθέατα του νησιού.

Με επιστολή τους τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά υστερούντων και οι ωφελούμενοι των δομών  ευχαριστούν το δήμο Μύλου και όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς που συνέβαλλαν στη φιλοξενία τους:

«Θα θέλαμε να δώσουμε δημόσια ευχαριστίες στην εισηγήτρια της κίνησης δικτύωσης με το νησί της Μήλου, αντιδήμαρχο, κ. Ζαμπέτα Τούρλου που χωρίς την αποφασιστικότητά της δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, στο Δημοτικό Συμβούλιο που υποστήριξε την πρόταση αλλά και το δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη που υπήρξε υπέροχος οικοδεσπότης του νησιού.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Μήλου και τους συνεργάτες του Κέντρου Κοινότητας Μήλου που δε δίστασαν ούτε στιγμή να μας παρέχουν ότι χρειαζόμαστε και να μας ακολουθήσουν σε όλο το πρόγραμμα. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τις ενέργειες εξεύρεσης μειωμένων εισιτηρίων ΑΜΕΑ το Michalakis Τravel Agency.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας ανήκουν σε ένα πιο εκτενές περιβάλλον που τα αγκαλιάζει και δεν τα παραγκωνίζει. Η κίνηση δικτύωσης, μας έφερε πιο κοντά ως ομάδα και με αυτόν τον τρόπο γνωρίσαμε περισσότερους ανθρώπους με νέες ιστορίες και ιδέες. Η κίνηση αυτή έχει μεγάλη σημασία για εμάς αλλά και για τα δυο νησιά αφού έτσι δημιουργείται μια γέφυρα βοήθειας και αλληλοσεβασμού, ανάμεσα σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να ανθίσει με αμοιβαίο σεβασμό στη διαφορετικότητα ανάμεσα στη Μήλο και τη Χίο. Σας ευχαριστούμε!»