27.3.2017 14:31

Στα μέσα Μαΐου αρχίζουν οι περίπατοι στη διαδρομή Βολισσός- Παλιά Ποταμιά

Με πολύ κόπο αλλά και τεράστια ανταμοιβή που τους έδωσε απλόχερα η επαφή με τη χιώτικη φύση ειδικά την άνοιξη, το μονοπάτι που ένωνε τη Βολισσό με την Παλιά Ποταμιά, καθαρίστηκε, βγήκε από τη λήθη και προσεχώς θα γεμίσει ζωή αφού θα περπατηθεί ξανά από τους Χιώτες και ξένους φυσιολάτρες και περιπατητές.

Την Κυριακή πιστοί στο ραντεβού τους τα μέλη των  " Φίλων  των  Μονοπατιών της  Χίου "  και  του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου  Ν. Ποταμιάς "  Άγ. Αντώνιος - Άγ. Ανάργυροι " συντήρησαν το τμήμα του πετρόχτιστου μονοπατιού που απέμενε για να ενωθεί η Παλιά Ποταμιά με το ρέμα της Χαλικιάς. Ακολούθησε φιλοξενία - κέρασμα ( σούμα, μυζήθρα, ντόπιο τυρί και άλλα καλούδια) από τον πολιτιστικό σύλλογο Ν. Ποταμιάς.

Η τελευταία «πινελιά» θα μπει μεσοβδόμαδα από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Βολισσού " Όμηρος " ( που ξεκίνησαν την υλοποίηση αυτού του... τρελού πλάνου και είναι σήμερα η καλύτερη ομάδα της Χίου  σε αυτά τα θέματα ), ώστε να  παραδοθεί έτοιμη η φανταστική αυτή διαδρομή στους λάτρεις της φύσης. 
Οι Φίλοι των μονοπατιών Χίου εκτιμούν ότι στα μέσα του Μάη θα γίνουν τα εγκαίνια της διαδρομής με πεζοπορία και άλλες εκδηλώσεις.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ