29.5.2019 13:01

Σεμινάριο για φροντιστές ασθενών με Alzheimer διοργανώνει ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με άνοια – Alzheimer, την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 10.00 το πρωί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, αίθουσα συνεδρίων.  Το θέμα του σεμιναρίου είναι «Η πραγματικότητα του ανθρώπου με άνοια και τεχνικές συμπεριφοράς» με ομιλητή τον Δρ Κωστή Προύσκα, Ψυχολόγο – Δρ Γεροντολογίας, Διευθυντή Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων ΑΚΤΙΟΣ, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε φροντιστές ανθρώπων που πάσχουν από άνοια- Alzheimer και τους παρέχουν υπηρεσίες είτε ως εργαζόμενοι σε δομές που εξυπηρετούν πάσχοντες, είτε ως μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Ο κ. Προύσκας, θα προσεγγίσει το θέμα ανθρωποκεντρικά και αφού περιγράψει και εξηγήσει το πώς βιώνει ο πάσχοντας τη νόσο, θα αναφερθεί στις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά και την επικοινωνία των φροντιστών με τους πάσχοντες, ενώ μέσα από παραδείγματα θα δώσει λύσεις σε συγκεκριμένες αντιδράσεις  ή καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, όπως η άρνηση για να φάνε ή να πλυθούν ή ακόμη και να πάρουν τα φάρμακά τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κατανόηση της νόσου είναι το κλειδί για να μπορέσει η οικογένεια να ανταπεξέλθει με υγιή τρόπο. Η αποδοχή είναι αναγκαστικός μονόδρομος. Η εξωστρέφεια και η παραμονή στην Κοινότητα των ανθρώπων με Άνοια είναι ηθική υποχρέωση. Με όλες στις δυσκολίες αυτού του ιδιόρρυθμου ταξιδιού, η Άνοια έχει και χαρές, στιγμές ξεγνοιασιάς και χιούμορ. Έχει παλιές και νέες μνήμες, παιχνίδι και ανακούφιση, έχει και πόνο και αναστάτωση, έχει αλλαγές, αλλά έχει και ικανοποίηση, έχει συναισθηματική ωρίμανση και εξέλιξη, αλλά έχει και θάνατο….».

Η διοργάνωση προγραμματίστηκε κατόπιν σχετικών αιτημάτων, που έλαβε ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ από φροντιστές ατόμων με άνοια – μελών μας, οι οποίοι νιώθουν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα, που διαμορφώνει η νόσος στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο γραφείο του Συλλόγου μας και στα τηλέφωνα 22710 24194, φαξ 22710 24130 και email: ameachio@otenet.gr, καθημερινά από τις 9.30 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ