5.11.2018 13:36

ΦΩΤΟ | Το Πιτυός προσκύνησε τη δύναμη ψυχής του Ειδικού Σχολείου

Άνοιξε την αγκαλιά του και έκλεισε για πάντα μέσα την ανθρώπινη ιδιαιτερότητα το Πιτυός. Σε μια υψηλή επίδειξη ανθρωπιάς το σύνολο του χωριού υποδέχθηκε με θέρμη του μαθητές του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και δεσμεύτηκε το Πιτυός να παραμείνει ένθερμος συμπαραστάτης του αγώνα του Συλλόγου Γονέων του. 

Τα παιδιά και οι γονείς τους περιηγήθηκα στο χωριό, βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες έξω από τον ξενώνα και τον πύργο, πήραν με χαρά τα ψωμάκια που τους δώρισε ο ξυλόφουρνος του Γιάννη Αποστολή και προσκύνησαν τη χάρη του Αγίου Γεωργίου ακούγοντας την ιστορία του από το Νίκο Φράγκο. 

Αργά το απόγευμα κατέληξαν στο «Μάκελο» όπου συμμετείχαν στη διαδικασία παραγωγής χερίσιων μακαρονιών, πήραν ως δώρο την αναμνηστική τσάντα προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου και με την καθοδήγηση της Πιτυανής τους δασκάλας, Μαρκέλλας Ζιγλή, χόρεψαν με την καρδιά τους, εισπράττοντας το ολόθερμο χειροκρότημα των χωριανών.

Το φαγητό των παιδιών ήταν προσφορά του «Μάκελου», ενώ το καφεγλυκοπωλείο της Άννας τους είχε φτιάξει το μιλφέιγ. 
Πλέον το Πιτυός ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια του Ειδικού Σχολείου και θα περιμένει τα παιδιά του και τους γονείς τους ως ένας μόνιμος σύμμαχος των προσπαθειών τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ