20.8.2018 12:23

Πεζοπορία στην αυγουστιάτικη πανσέληνο από τους Φίλους Μονοπατιών

Ένας ξεχωριστός τρόπος απόλαυσης της αυγουστιάτικης πανσέληνου

Οι «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» διοργανώνουν την Κυριακή 26 Αυγούστου, για 3η φορά, πεζοπορία υπό το φως της πανσελήνου σε παλιά μονοπάτια του Βροντάδου.

Η διαδρομή που επιλέχθηκε έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα και είναι μέτριας δυσκολίας, με αναμενόμενο χρόνο πορείας τις 2,5 - 3 ώρες. Ωστόσο επειδή ένα μεγάλο μέρος της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί βράδυ, η συγκεκριμένη δράση δεν απευθύνεται σε αρχάριους πεζοπόρους.

Αφετηρία της διαδρομής θα είναι η Κλειδού. Από την αυλή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, χωρισμένοι σε 2 ομάδες θα προχωρήσουμε προς την μέσα Κλειδού με την παλιά, εγκαταλελειμμένη πηγή κάτω από τα πλατάνια. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προσεχτικά προς την

« Λειβάδα », διασχίζοντας μερικά εντυπωσιακά διαβατά. Εκεί θα γίνει διάλειμμα για να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε την ανατολή του φεγγαριού πάνω από τα μικρασιατικά παράλια. Στην συνέχεια υπό το φως της πανσελήνου θα βαδίσουμε την υπόλοιπη διαδρομή μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων ακόμα έχοντας εκπληκτική θέα στον Βροντάδο και στην Μικρασία. Θα τερματίσουμε στην Δασκαλόπετρα, όπου όποιος θέλει θα μπορεί να κάνει ένα γρήγορο μπάνιο.

Για την διευκόλυνση των πεζοπόρων, την δημιουργία ομαδικού κλίματος, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της συγκεκριμένης δράσης, η μετακίνηση προς Κλειδού και η επιστροφή από τη Δασκαλόπετρα θα γίνουν με μισθωμένο λεωφορείο.

Πληροφορίες:

Συγκέντρωση: Κυριακή 26 Αυγούστου στις 17:30 στο Δημαρχείο Χίου.

Δηλώσεις συμμετοχής: Από σήμερα Δευτέρα 20/8 μέχρι Παρασκευή 24/8 (10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων :

  50 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στην  κα. Λιάνα Βαφειάδου – Παπανικολάου,  τηλέφωνο   697 81 24 812.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ κατά άτομο για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, μακρύ παντελόνι, φακός κεφαλής, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, ενεργειακό σνακ ( ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα ).

Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.

Οι συμμετέχοντες φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν απώλειες αντικειμένων, ατύχημα, τραυματισμούς.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ