Ζωή

5/12/18 10:47

τελ. ενημ.: 5/12/18 17:03

Παγκόσμια αναγνώριση για τον Χιώτη Μ. Πάνγκαλο ερευνητή παγκόσμιας φαρμακευτικής Βιομηχανίας

 Ο κορυφαίος Έλληνας και Χιώτης στην καταγωγή  ερευνητής της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας, Dr. Mene Pangalos (Μενέλαος Πάνγκαλος) , Executive Vice President, Innovative Medicines & Early Development Biotech Unit, της AstraZeneca, θα αποτελέσει ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα κατά τη διάρκεια της 4ης Τελετής Απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 11 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
Τα Prix Galien Greece θα απονείμουν στον Dr. Menelas Pangalos τιμής ένεκεν το ερευνητικό βραβείο «Galien Scientific Research Award», αναδεικνύοντας την ηγετική φυσιογνωμία ενός εξέχοντα ερευνητή του απανταχού Ελληνισμού.

Λίγα λόγια για τον Μ. Πάνγκαλο:

Ο Μενέλαος Πάνγκαλος γεννήθηκε το 1967 στο Ίλιγκ του Λονδίνου. Οι γονείς του Χιώτες και οι δύο στην καταγωγή βρέθηκαν στο Λονδίνο, ως Χιώτες της διασποράς, ωστόσο πολλά μέλη της οικογένειας του και από τις δύο πλευρές ζουν στη Χίο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μενέλαος Πάνγκαλος επισκέπτεται αρκετά καλοκαίρια τον τόπο του.

Ο Mene, όπως είναι γνωστός στο εξωτερικό, είναι νευροεπιστήμονας και έγινε γνωστός στην προσπάθεια του να ανακαλύψει και να αναπτύξει μία σειρά φαρμάκων για τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer . Ακόμη είναι  συγγραφέας σε επιστημονικά περιοδικά.  
 

Ξεκίνησε την επιστημονική του καριέρα με ένα προπτυχιακό δίπλωμα στη Βιοχημεία από το Imperial College of Science and Technology του Λονδίνου και μια μεταγενέστερη διδακτορική διατριβή  στην Νευροχημεία από το Ινστιτούτο Νευρολογίας του UCL, Λονδίνο. Η μεταδιδακτορική του κατάρτιση πραγματοποιήθηκε στο πλευρό  του καθηγητή Ν. Ρομπάκη στο Ιατρικό Κέντρο. Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Σχόλια άρθρου: 0