6.6.2017 18:40

Οι πρόσφυγες γνώρισαν το Μουσείο Μαστίχας

Οργανωμένη επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας μαζί με ομάδα αιτούντων άσυλο και αναγνωρισμένων προσφύγων, ανδρών και γυναικών, πραγματοποίησε η οργάνωση «Samaritan’s Purse».

 Δεκατρείς αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες από τη Συρία, την Ερυθραία, το Ιράν και το Ιράκ έτυχαν υποδοχής στο μουσείο από τον διευθυντή αυτού. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην ιστορία και την παράδοση της μαστίχας της Χίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι επισκέπτες βοήθησαν σε επίδειξη μεθόδων καλλιέργειας μαστίχας, η οποία πραγματοποιήθηκε από την "Masticulture Activities". Στο τέλος της επίσκεψης, η ομάδα προσκλήθηκε στο μπαρ του Μουσείου και απόλαυσε αναψυκτικά, προσφοράς του Μουσείου. 

 Από την αρχή του έτους, η οργάνωση Samaritan's Purse, εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, έχει οργανώσει ποικίλες δραστηριότητες ενεργοποίησης της κοινότητας με τη συμμετοχή αιτούντων άσυλο και προσφύγων, έχει δημιουργήσει συνθήκες προσέγγισής τους με τον τοπικό πολιτισμό, διευκολύνοντας την κοινοτική ανταλλαγή και προωθώντας την ειρηνική συνύπαρξη.​

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ