3.5.2017 11:15

Μπροστάρηδες οι μαθητές του ΓΕΛ Καρδαμύλων καταργούν τις πλαστικές σακούλες

Μια σειρά από δράσεις αναλαμβάνει η Β΄Λυκείου του ΓΕΛ Καρδαμύλων σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και ειδικά των καταναλωτών στη μείωση ή ακόμη και κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας;.

Όπως αναδείχθηκε μέσα από τη δημιουργική εργασία  των μαθητών  στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας, ο  κάθε Έλληνας πολίτης χρησιμοποιεί κατ’ έτος περί τις 240 πλαστικές σακούλες, ενώ βέβαια μπορεί να φθάσει και πάνω από 500, όταν για κάθε αντικείμενο που ψωνίζουμε θέλουμε κι από μια πλαστική σακούλα, πολλές εκ των οποίων καταλήγουν στο θαλάσσιο και το χερσαίο περιβάλλον υποβαθμίζοντας την χλωρίδα και την πανίδα, τη δημόσια υγεία, αλλά και το τουριστικό προϊόν της χώρας.
Οι μαθητές του ΓΕΛ Καρδαμύλων προετοιμάζουν για τον σκοπό αυτό μια κοινή σύσκεψη με συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα ενώ εντωμεταξύ προτείνουν:

• Ενημέρωση των κατοίκων της Δημοτικής ενότητας Καρδαμύλων και ιδιαίτερα των μαθητών σχετικά με τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας.
• Εκπαιδευτικές ομιλίες και εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά με θέμα την πλαστική σακούλα στα σχολεία των Καρδαμύλων και στη συνέχεια στα  υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.
• Επιμορφωτικά σεμινάρια προς τους εκπαιδευτικούς.
• Στρογγυλά τραπέζια: ενημέρωση/συζήτηση με εμπλεκόμενους φορείς (αρμόδιους δημόσιους φορείς, τοπικές επιχειρήσεις, καταστήματα, κ.λπ.).
• Καμπάνια αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας σε συνεργασία με τους φορείς της δημοτικής ενότητας του Δήμου μας και τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις πλαστικές σακούλες με άλλες πολλαπλών χρήσεων από πανί ή άλλο κατάλληλο υλικό τις οποίες θα προωθήσουν στο αγοραστικό κοινό με συνέπεια τον περιορισμό της χρήσης πλαστικής σακούλας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ