19.9.2018 10:37

Μία ευρεσιτεχνία μετατρέπει τα Βρουλίδια σε… Μετέωρα

Η παραγγελία των λουόμενων στην παραλία δίπλα στα ξακουστά Μαύρα Βόλια καταφθάνει … αεροπλανικώς και εκτινάσσει το ενδιαφέρον για την πανέμορφη παραλία.

Η εφεύρεση θυμίζει έντονα τον παραδοσιακό τρόπο ανάβασης και κατάβασης των μοναχών στα Μετέωρα και έχει γίνει βασικός πόλος έλξης για δεκάδες επισκέπτες της παραλίας

«Καμάκωσε» αρχικά την Πυργούσαινα μέλλουσα γυναίκα του και στη συνέχεια ανίχνευσε πρώτος τη μαγεία της παραλίας στα Βρουλίδια. Τόπος ονειρικός, νερά πεντακάθαρα και καταγάλανα γύρω από γεωλογικούς σχηματισμούς μιας άγριας ομορφιάς.

«Εδώ θα αράξω επαγγελματικά το καλοκαίρι», αποφάσισε πριν χρόνια ο Γιάννης, τα χέρια του οποίου κάνουν θαύματα στις σιδηροκατασκευές. Πήρε την άδεια τοποθέτησης τροχήλατης καντίνας στο «μπαλκόνι» των Βρουλιδίων, σχεδόν όλη πέρασε από τα χέρια του  κι άρχισε ο αγώνας της επιβίωσης. Σουβλάκι, αναψυκτικό, σάντουιτς, καφέ στο χέρι.

Ο αντίπαλος

Πολύ σύντομα κατάλαβε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της ομορφιάς του κόλπου των Βρουλιδίων μετριάζονταν από την … υψομετρική διαφορά παραλίας και καντίνας. Για να φτάσεις σ’ αυτήν έπρεπε να ανεβοκατέβεις άπειρα σκαλοπάτια μέσα στο λιοπύρι. Επομένως ή προνοείς εγκαίρως για τον καφέ, τον παίρνεις μόλις παρκάρεις και τον απολαμβάνεις … βραστό, αφού βγεις από τη θάλασσα, ή θα τον πάρεις στο χέρι μπαίνοντας στο αυτοκίνητο. Μισή απόλαυση…

Η εφεύρεση αλά Μετέωρα…

Ο Γιάννης το πάλεψε και καθώς το μυαλό του κατεβάζει με ευκολία ευρεσιτεχνίες, σύντομα παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα. Από ένα χοντρό συρματόσκηνο το μικρό ψυγείο ξεκινά από την καντίνα του και … προσθαλασσώνεται λίγα μέτρα πριν τη θάλασσα.

Νωρίτερα με γουόκι – τόκι ο λουόμενος έχει παραγγείλει την επιθυμία του σε μια από τις γυναίκες του Γιάννη και με την επιστροφή του … εξ’ ουρανού ψυγείου τοποθετεί σε μια πάνινη τσέπη και το αντίτιμο.

Η εφεύρεση θυμίζει έντονα τον παραδοσιακό τρόπο ανάβασης και κατάβασης των μοναχών στα Μετέωρα και έχει γίνει βασικός πόλος έλξης για δεκάδες επισκέπτες της παραλίας.

«Ειδικά φέτος ήρθαν πολλοί μόνο και μόνο για να δουν πως λειτουργεί, όταν το άκουσαν. Το είχα ως σκέψη εδώ και καιρό. Το εφάρμοσα μόλις βρήκα τα κατάλληλα  εργαλεία και ήμουν βέβαιος για την αντοχή και την ασφάλεια», εξηγεί ο … εφευρέτης.

Πόλος έλξης

Με την επινόηση του Γιάννη αυξήθηκε σημαντικά η επισκεψιμότητα στην παραλία κι είναι πια απαραίτητο να επισκευαστεί ο δρόμος που οδηγεί σ’ αυτήν και ειδικά τα σχισμένα τσιμέντα σε πολλά σημεία του, καθώς και να βρεθεί τρόπος να μπει μια στοιχειώδη ντουζιέρα.

«Εγώ από την πλευρά μου μελετώ του χρόνιου να έχω υπάλληλο στην παραλία με καλύτερη επικοινωνία», συμπληρώνει. Μόνο μην αλλοιώσει τη γοητεία της συμμετοχής στην εφεύρεση!  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ