29.6.2017 18:20

Γενέθλια 90 χρονών για το 1ο ΕΠΑΛ

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

90 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη θεμελίωση της Εμπορικής Σχολής Μιχαληνού, σημερινό 1ο Ε.Π.Α.Λ., και η Διεύθυνση του σημαντικού εκπαιδευτηρίου τίμησε το έργο, τους ιδρυτές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που έχουν γράψει και γράφουν την ιστορία του.

Η  Διεύθυνση απένειμε τα πτυχία στους απόφοιτους της 3ης Λυκείου και τίμησε τους συνταξιούχους Διευθυντές και Υποδιευθυντές  που υπηρέτησαν το σχολείο με αγάπη και γνώση, όπως τόνισε στην ομιλία του ο διευθυντής Κώστας Βούκουνας. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι διατελέσαντες διευθυντές  Μαρία  Παπαθανασάκη,  Νικόλαος Σιδεράτος,Γιάννης Γαλάτουλας, Αντώνης Μονιός, Βασίλης Αγγελής, Μάριος Αβδελιώδης, Παναγιώτης Βιεννάς και οι διατελέσαντες υποδιευθυντές Μαρία Σιδεριάδου,  Αργυρώ Αρβανιτάκη, Κώστας Μονέζης και Δέσποινα Τσικολή.

Εκ μέρους των μαθητών ευχαρίστησε τους καθηγητές ο πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Στέλιος Τέττερης. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ανιδιοτελώς η ορχήστρα του Σάκη Πιπίδη.

Θέλει δουλειά το αύριο για σας

«Κλείνει μια σελίδα της προσωπικής σας ιστορίας. Το λύκειο μας σε λίγο θα είναι παρελθόν γι εσάς. Ένα ταξίδι τελειώνει, ένα άλλο αρχίζει. Μαζί γεμίσαμε με όπλα τη φαρέτρα σας. Μαζί συμπληρώσαμε το πάζλ της προσωπικότητας σας και τώρα σας καμαρώνουμε στο λιμάνι της ζωής να σαλπάρετε για το δικό σας αύριο.Το ταξίδι για να φτάσετε στην προσωπική σας Ιθάκη τώρα αρχίζει. Τολμήστε το… Κι’ αν κάπου η πατούσα σας κοκκινίσει πέστε δεν είναι αίμα, είναι ο μούστος απ’ το πατητήρι της χαράς. Κουνήστε το μαντήλι στην καταιγίδα, αυτή που θα συναντήσετε και αυτή που  θα βγει από μέσα σας, δική σας είναι. Παιδί της πεθυμιάς σας κι αν σας ρίξει κάτω κι’ αν πέσετε μην αργήσετε να σηκωθείτε. Θέλει δουλειά το αύριο για σάς. Μας τύχανε δύσκολα χρόνια. Σηκώστε αν χρειαστεί ακατάδεχτο φρύδι σε ό,τι σας καθηλώνει και ανοίξτε φτερά. Έτσι σας μάθαμε. Φτιάξτε καλύτερο τον κόσμο σας. Πείτε περήφανα ναι, Εγώ! Μην ξοδευτείτε στον πόνο του ανεκπλήρωτου. Αλάθευτη συνταγή επιτυχίας προς τους στόχους σας… Κυνηγήστε τους!Ευχαριστούμε για τον κάθε σπινθηρισμό των ματιών σας, το γέλιο σας, την αφέλεια σας, το μοίρασμα των ονείρων σας, της αγωνίας και του αγώνα σας. Θα είμαστε εδώ και θα σας καμαρώνουμε», αποχαιρέτησε τους μαθητές ο Κ. Βούκουνας.

Η υποδιευθύντρια Σοφία Πεφτούλογλου αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου, αναφέροντας ότι θεμελιώθηκε το 1927, την ίδια μέρα που εγκαινιάστηκε και ο ανδριάντας του Κανάρη στον δημοτικό κήπο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ