Ζωή

16/3/18 11:38

τελ. ενημ.: 16/3/18 18:34

Από την κουζίνα της μαμάς της στην κουζίνα του Έκτορα Mποτρίνι

Η εικοσάχρονη Νεοχωρούσαινα, Δέσποινα Εκατομμάτη, πήρε γεύση υψηλής μαγειρικής απ’ το φαινόμενο της εποχής, τα reality κουζίνας.

Όταν οι συνομήλικες της έπαιζαν με κούκλες η Δέσποινα Εκατομμάτη  τριγύριζε στην κουζίνα της μητέρας της  παρατηρώντας την για ώρες  να μαγειρεύει. Το μικρόβιο της μαγειρικής  υπήρχε μέσα της  απ’ τα πρώτα της χρόνια, οπότε η επιλογή της να ακολουθήσει επαγγελματικά το δρόμο της μαγειρικής υπήρξε μονόδρομος. Στα 17 είχε την πρώτη της εμπειρία σε επαγγελματική  κουζίνα και ως απόφοιτη της Σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ DATA πήρε την καθόλου εύκολη απόφαση να «αναμετρηθεί» τηλεοπτικά με τον ιδιαίτερα απαιτητικό Έκτορα Μποτρίνι στο νέο reality  μαγειρικής,   Hell’s Kitchen.

 «Η μητέρα μου ήταν η πρώτη μου δασκάλα. Στη συνέχεια άρχισα να πειραματίζομαι μόνη μου και να μαγειρεύω για τους φίλους μου. Σύντομα αποφάσισα  ότι  η μαγειρική δεν θέλω να είναι το χόμπι μου αλλά το επάγγελμα μου», εξηγεί.

 

Η πρόκληση του  Hells Kitchen

Η συμμέτοχη της στο παιχνίδι δεν περιλαμβάνονταν στα σχέδια της αλλά οι προτροπές των φίλων της την έστειλαν στα … δόντια του Έκτορα σε πολύ μικρή ηλικία και με λιγοστές επαγγελματικές εμπειρίες.

 

 «Δεν δηλώθηκα στο παιχνίδι για με βοηθήσει στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Πήγα καθαρά και μόνο για να δοκιμάσω τον εαυτό μου και να δεχτώ την πρόκληση, για αυτό και δεν με ενόχλησε η τόσο σύντομη αποχώρηση μου.»

«Παρότι  ήμουν η πρώτη αποχώρηση πρόλαβα να εισπράξω πολλές μαγειρικές τεχνικές από τον  Mποτρίνι και από τούς συναδέλφους μου. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, την οποία οφείλω στην ώθηση της οικογένειας μου και στο συνεργάτη μου Μάκη Νάσο», εξηγεί η Δέσποινα Εκατομμάτη, συμπληρώνοντας ότι δεν περίμενε ότι ο Έκτορας Μποτρίνι θα ήταν τόσο αυστηρός μαζί της.   Θεωρεί ότι στην ομάδα της υπήρχαν συμπαίκτες της φανερά πιο αδύναμοι από εκείνη αλλά με ευκολότερα πόστα.

 

Η αγάπη στο πιάτο

Η πειθαρχία, η οργάνωση και ο σεβασμός στις πρώτες ύλες είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για έναν σεφ, όπως αντιλαβάνεται η Νεοχωρούσαινα μικρή μαγείρισσα. «Όποιος δεν αγαπά αυτό που κάνει είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Το μυστικό μου υλικό είναι ότι όσο αγάπη βάζεις σε ένα πιάτο τόσο πιο νόστιμο γίνεται».

Ως λάτρης της παράδοσης η Δέσποινα προτιμά να δημιουργεί πιάτα που χαρακτηρίζονται για την απλότητα και την ποιότητα τους. «Μου αρέσει  να χρησιμοποιώ υλικά από τον τόπο μου και γενικότερα από την Ελλάδα. Δεν αποκλείω όμως να εργαστώ σε μια κουζίνα με gourmet πιάτα, αφού άλλωστε μου αρέσει να γνωρίζω διάφορες κουζίνες».

Όνειρο της μικρής Χιώτισσας σεφ είναι η δημιουργία ενός δικού της εστιατορίου.

 

 

 

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση