25.11.2020 9:23

Το ΣΕΣΝΟΧ συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Το ΣΕΣΝΟΧ με ανακοίνωση του ενημερώνει τους πολίτες πως θα συμμετάσχει στην συμβολική απεργία της ΑΔΕΔΥ μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ..

Με την απεργία διεκδικούν καλύτερες σε συνθήκες στις δημόσιες μονάδες πρόνοιας και υγείας.

Η Πανδημία έχει φτάσει το υγειονομικό προσωπικό στα όρια του όπως αναφέρουν:

"Για περισσότερους από 8 μήνες, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, ενάντια στην επιδημία SARS-CoV-2, αντιμετωπίζοντας μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, που είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης".

Το ΣΕΣΝΟΧ επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση καθώς όπως δηλώνουν είναι γεγονός: " η ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, αλλά και για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στις δημόσιες μονάδες… η κυβέρνηση προχώρησε σε αναστολή τακτικών εξωτερικών ιατρείων, διαγνωστικών εξετάσεων και χειρουργείων, εκθέτοντας ασθενείς".

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους:

"Τι κι αν η πανδημία αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο το έγκλημα απέναντι στον λαό και την υγεία του, τα χάλια στα οποία έχουν οδηγήσει η πολιτική της εμπορευματοποίησης και η χρόνια υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την οποία ακολουθούν η μία πίσω από την άλλη όλες οι κυβερνήσεις;;;;

Εν μέσω πανδημίας, και παρά τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει πως από 4,829 δισ. ευρώ που δόθηκαν φέτος (2020) για το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων τα 523 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις για τον COVID-19, του χρόνου, το 2021, οι δαπάνες αναμένονται να είναι 4,257 δισ., εκ των οποίων τα 131 εκατομμύρια για τέτοιες παρεμβάσεις. Τι προκύπτει από το λογαριασμό; Οτι αν αφαιρέσει κανείς τα προσωρινά και ανεπαρκή μπαλώματα, με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει όπως - όπως τα χάλια, το 2021 οι δαπάνες για την Υγεία θα είναι ακόμα πιο κάτω κι από φέτος κατά 572 εκατομμύρια ευρώ!

Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους.

Δε δεχόμαστε να θυσιάσουμε τα δικαιώματα και την υγεία του λαού. Δεν δεχόμαστε άλλο να λογαριάζεται η προστασία της δημόσιας υγείας ως κόστος και την ίδια ώρα να διατίθεται πακτωλός χρημάτων σε ιδιωτικές κλινικές και ΜΕΘ. Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, πριν να είναι αργά!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Να προμηθευτεί το νοσοκομείο άμεσα όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας και τεστ για τον Covid-19.

 Αύξηση των κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο με βάση την αναλογία σε κατοίκους και λειτουργία τους με πλήρη στελέχωση.

 Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με μόνιμο προσωπικό με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις Δημόσιες μονάδες Υγείας(επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου).

 Άμεση κάλυψη των αναγκών του σε αντιγριπικά εμβόλια

 Πλήρης στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο νησί, που βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.

 Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

 Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού."

 Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ