12.2.2024 15:29

Πετούν στον δρόμο 26 εργαζόμενους μέσω του ΟΑΕΔ μετά από 7 χρόνια εργασίας στο Νοσοκομείο Χίου (video)

Αν προχωρήσουν οι απολύσεις τότε από την ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς στο "Σκυλίτσειο"

Μετά από 7 χρόνια συνεχώς παροχής υπηρεσιών υγείας, οι 26 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χίου που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), μένουν «στον αέρα» αφού η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να ανανεώσει τις συμβάσεις τους, όπως αρχικά είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι απείχαν από την εργασία τους και συγκεντρώθηκαν έξω από το Νοσοκομείο Χίου φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας λύση τόσο για αυτούς τους 26 εργαζομένους όσο και συνολικά για όσους εργαζόμενους “μένουν στον αέρα” λόγω παρόμοιων ζητημάτων αλλά και για την συνολική υποστελέχωση του Νοσοκομείου.

Όπως εξήγησαν σε δηλώσεις τους η μη ανανέωση των συμβάσεων τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου όπου «κανείς δεν περισσεύει», καθώς καλύπτουν καίριες θέσεις σε διάφορα τμήματα, ως νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικό του χάους που θα επικρατήσει είναι το γεγονός ότι αν τελικά προχωρήσουν οι απολύσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων δεν θα υπάρχουν, από την ερχόμενη εβδομάδα, τραυματιοφορείς για τη μεταφορά των ασθενών.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ