28.6.2023 14:00

Μητσοτάκης: Νέο ΕΚΑΒ με έξτρα προσωπικό από Ένοπλες Δυνάμεις και Πυροσβεστική

Η «ανακαίνιση» του ΕΚΑΒ περιλαμβάνεται στα πρώτα νομοσχέδια της τετραετίας που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της θητείας του

Γερό στομάχι ευχήθηκε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, στέλνοντας μήνυμα για το τι περιμένει: Πολλή δουλειά, χωρίς έπαρση και αυταρέσκεια. «Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν», είπε ο πρωθυπουργός και συνέστησε λίγα λόγια και πολλή δουλειά, λέγοντας ακόμα πως, «το κυβερνητικό μας έργο δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της επικοινωνίας».

«Αντίπαλοί μας μόνο τα προβλήματα και τα τυχόν λάθη» είπε, σημειώνοντας πως, «η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντος της» και ότι «ξεκινάμε υπεύθυνα αλλά και αισιόδοξα».

Ο πρωθυπουργός ιεράρχησε εκ νέου της τέσσερις μεγάλες προτεραιότητας της τρέχουσας τετραετίας, δηλαδή, όπως είπε:

  • Καλύτεροι Μισθοί
  • Καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας
  • Καλύτερο Κράτος και
  • Μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Τόνισε στους υπουργούς του δε ότι «οι μπλε φάκελοι που βρίσκονται μπροστά σας περιέχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας».

Τα τρία πρώτα νομοσχέδια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα είναι η μετεξέλιξη του Επιτελικού Κράτους, «έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό».

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις όλης της τετραετίας, «όπως την επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον πλήρη έλεγχο του δημοσίου, καθώς είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο του υπερταμείου από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την υποχρεωτική κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μέλημά της νέας κυβέρνησης θα είναι η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης των πολιτών και η ανακούφιση του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας, ειδικά στα τρόφιμα, αλλά και η κάλυψη κάποιον επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών.

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός ανέφερε ενδεικτικά, «την ίδρυση μικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από την Πυροσβεστική».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ