20.1.2021 14:29

Με τον αραμπά οι εμβολιασμοί και μόνο στο «Σκυλίτσειο»

Έπεσε εκτός η Κυβέρνηση που έβαλε στον «πάγο» τα εμβολιαστικά κέντρα στη Χίο

Την αστοχία του κυβερνητικού σχεδιασμού σχετικά με τον εμβολιασμό στη Χίο, εξέθεσε με δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, με αφορμή το αίτημα του αντιδημάρχου Αμανής Κυριάκου Ζωάνου για δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στη Βορειοδυτική Χίο.

«Σε πρώτη φάση είναι δύσκολο να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ. αλλά και σε συνεννόηση με την κα. Κανταράκη είναι αδύνατον με αυτά τα εμβόλια να μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί κατ’ οίκον», εξήγησε ο κ. Βρουλής σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο "τεχνικό θέμα" καθιστά αδύνατη τη δημιουργία - λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου εκτός νοσοκομείου. 

Δεν εμβολιάστηκε κανένας ηλικιωμένος

Ιδιαίτερα διαφωτιστικά ήταν όσα ανέφερε για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι σε τοπικό επίπεδο όχι μόνο δεν έχει εμβολιαστεί κανένας ηλικιωμένος αλλά εκκρεμεί ακόμα ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Μάλιστα σημείωσε ότι ακόμα και η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 85 ετών σταμάτησε να λειτουργεί, καθώς ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγαλύτερος από τις διαθέσιμες παρτίδες εμβολίων. 

«Εμείς οι υγειονομικοί δεν έχουμε εμβολιαστεί. Θα κάνουμε υπομονή αρκεί να κρατάμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Άλλωστε περιμένουμε τα εμβόλια άλλης εταιρίας που έχουν λιγότερες απαιτήσεις στη μεταφορά και στη φύλαξή τους», επιβεβαίωσε ο κ. Βρουλής.

Τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν αναξιοποίητα δεδομένου του μικρού αριθμού εμβολίων.

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν εμβόλια, υποθέτω ότι και αυτά θα λειτουργήσουν κάποια στιγμή» δήλωσε.

Τα νησιά κάτω των 1000 ατόμων θα εμβολιαστούν μαζικά ωστόσο ο μεγάλος αριθμός μικρών νησιών είναι κάτι που επιβάλλει συντονισμένες προσπάθειες από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ