Υγεία

31/7/18 17:26

τελ. ενημ.: 31/7/18 17:28

Μη μολυσματική η ασθένεια των 2 προσφυγόπουλων

Επίσημη ανακοίνωση από το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου

Την παρέμβαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου προκάλεσαν οι αναφορές σε τοπικά Μέσα και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι τα 2 προσφυγόπουλα από τη Σομαλία που μεταφέρθηκαν από τη Χίο στην Αθήνα με πτήση C-130 διαγνώστηκαν με λέπρα.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του «Σκυλίτσειου» αναφέρει:

«Σχετικά με την διακομιδή των δύο περιστατικών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29-07-2018, ενημερώνουμε ότι σύμφωνα και με το αντίστοιχο ενημερωτικό σημείωμα του Νοσοκομείου  αποδοχής τους, επρόκειτο για συγγενές δερματικό νόσημα, μη μολυσματικό, που έχρηζε περαιτέρω θεραπευτικής αντιμετώπισης σε Τριτοβάθμιο Ίδρυμα περίθαλψης».

Σύμφωνα με ενημέρωση του «π» στο Νοσοκομείο της Χίου κρατήθηκε και ο πατέρας τους ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο χωρίς καμία εικόνα ενεργούς λοίμωξης.

Τα δύο παιδιά από τη Σομαλία αποβιβάστηκαν στις ακτές της Κώμης την περασμένη εβδομάδα, έχοντας εξανθύματα σε όλο τους το σώμα. Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής τους έγινε άμεση μεταφορά τους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο και από εκεί στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» των Αθηνών αφού προηγουμένως αποκλείστηκε το ενδεχόμενο λέπρας όπως είχε διαδοθεί εσφαλμένα από Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στο νησί.

Εξαιτίας του προχωρημένου βαθμού του νοσήματός τους και της διάστασης που είχε πάρει το θέμα, υπήρξε εισήγηση στα στελέχη του ΕΚΑΒ της Χίου κατά τη διακομιδή να φορέσουν στολές και μάσκες κάτι που ενέτεινε τις φήμες περί λέπρας, που αποδείχθηκαν ανυπόστατες.

Να σημειωθεί ότι ο «π» είναι ενήμερος για το θέμα από το Σάββατο το μεσημέρι ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά προς αποφυγή πανικού. Παράλληλα ζήτησε την επίσημη τοποθέτηση τόσο της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου όσο και του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών μετά τη νοσηλεία τους στην Αθήνα.

         

 

.

Σχόλια άρθρου: 0