Υγεία

10/3/18 9:01

τελ. ενημ.: 10/3/18 9:03

Κάτι ακαταλαβίστικα αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου

Πολύς και άδικος χρόνος σπαταλήθηκε για να γραφτεί αυτό το … πόνημα. Υποθέτουμε ότι αφορά δημοσίευμα του εβδομαδιαίου «πολίτη» με το οποίο περιγράφει τα νέα επιστημονικά επιτεύγματα του «Σκυλιτσείου». Αν κανείς μπορεί να ερμηνεύσει τι θέλει να πει με την ακόλουθη ανακοίνωση ο … ποιητής, εν προκειμένω η διοίκηση του Νοσοκομείου, ας το πει και σε μας:

«Το  υψηλό επίπεδο υγείας του πληθυσμού μας αποτελεί μέγιστο μέλημά μας.

Η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα  της κάθε Διοίκησης ενός Νοσοκομείου σχετίζεται άμεσα με την λήψη τέτοιων  μέτρων που συμβάλουν στη βελτίωση του επιπέδου της υγείας  η οποία εν τέλει καθορίζεται  από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και το επίπεδο αυτών .

Μέσα λοιπόν στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και τις υπερπροσπάθειες όλων  των λειτουργών υγείας, συμπεριλαμβανομένου της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας  με τους ποιοτικούς και ξεκάθαρους  στόχους που θέτει,  ταυτόχρονα αναδεικνύεται η αποδοτική δέσμη υπηρεσιών υγείας  στο Νοσοκομείο  μας   καλύπτοντας ένα φάσμα επεμβάσεων που δε μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μέχρι τώρα στο νησί μας, γιατί δεν υπήρχαν οι ιατρικές ειδικότητες που τις υπηρετούν.

Πραγματοποιήθηκαν στο Τομέα Χειρουργικής από τον Αγγειοχειρουργό  και  τον Επεμβατικό Ακτινολόγο του Γ. Ν.Χίου  μία επέμβαση Ενδαγγειακής αποκατάστασης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής (ΕVAR) που σ ένα τριτοβάθμιο Νοσοκομείο μπορεί να αποτελεί επέμβαση ρουτίνας, στο δικό μας  όμως κατέχει τη θέση της πρωτιάς στο είδος της επέμβασης .  Επίσης την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Νευροχειρουργική επέμβαση  αντιμετώπισης υποσκληρίδιου αιματώματος εγκεφάλου.

Η αντιμετώπιση από το Νοσοκομείο μας, επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή  περιστατικών, που απαιτούν  ο ασθενής να λάβει άμεση ιατρική φροντίδα, αποτελεί σημαντικό στόχο του Νοσοκομείου μας και όταν αυτός τελικώς υλοποιείται μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως.    

 Ο στόχος της παρεχόμενης φροντίδας υγείας και η αναβάθμισή της είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας Διοίκησης και εργαζομένων. Έτσι, και μόνο έτσι, επέρχεται η αναβάθμιση του Νοσοκομειακού περιβάλλοντος και επιτυγχάνεται η  σύνδεσή του με τη κοινωνία.

Έτσι λοιπόν ειδήσεις που αφορούν Ιατρικά Θέματα του Νοσοκομείου μας, καλό είναι να προέρχονται από επίσημα χείλη των εκπροσώπων μας, που θα χρησιμοποιήσουν και τους κατάλληλους τεχνικούς όρους, για να δώσουν την ορθή πληροφορία στους αποδέκτες παροχής υγείας

Δημοσιεύματα που αφορούν το χώρο της υγείας για  ιατρικές επεμβάσεις πρέπει να  γράφονται με περίσσεια προσοχής.» 

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης